Lenovo ThinkPad Edge E520

Acest laptop Lenovo ThinkPad Edge E520 vine în trei configurații foarte asemănătoare și spun asta deoarece doar procesoarele și capacitatea memoriei RAM diferă. Dacă vă plac modelel de dimensiuni mici modelul ThinkPad E120 ar fi soluţia perfectă. Mai precis, e vorba despre un model Office (i3), unul de gaming (i5+placă video dedicată) și unul hibrid (i3+placă grafică dedicată). Recomandarea mea e modelul cu i5 nu pentru că are un preț mai mare ci pentru că oferă performanțe mai mari, iar modelul i3 nu prea e recomandat gamingului. Trebuise să mai menționez că acest ThinkPad Edge E520 vine în două culori (negru și roșu), dar diferențele le veți oserva doar la capac, deoarece la interior sunt la fel colorate. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » deci nu e așa de scump și spre deosebire de modelul Edge 15, acesta re tastatură numerică și câteva modificări estetice.

Poze

Deschis
Întredeschis

Specificații tehnice

Procesoarele de pe aceste modele sunt modele Sandy Bridge care au tehnologie 32 nm, cache de 3 MB și placa video HD Graphics 3000 integrată în procesor. Aici vorbim despre modele Core i5-2430M, i3-2310M și i3-2330M (are o frecvență cu 100 MHz mai mare decât anteriorul). Ecranul LCD cu LED e unul mat pentru ca lumina să nu se reflecte. Acest display are o rezoluție HD+ de 1366 cu 768 pixeli la o diagonală de 15.6 inci. Cpacitatea memoriei RAM e de 4 giga 1333MHz pentru modelul cu i5 și de 2 giga pentru modelele cu i3.

Toate cele trei pot fi upgradate la maxim 8 giga de memoriei RAM dar numai dacă vreți să jucați jocuri pe acestea. HDD-ul e unul Serial ATA de 7200 RPM cu un spațiu de stocare a datelor de 500 de giga.

Pe lângă placa video integrată, 2 din cele trei au și placa video dedicată AMD Radeon HD 6630M care e un model clasa 2 de 128 de biți cu o memorie video de 1 giga. deci puteți juca cam toate jocurile apărute la detalii decente dar nu maxime. La capitolul multimedia vine cu două difuzoare stereo de 2 W fiecare, cameră web, cititor de carduri și unitate DVD. Pe partea de comunicații și porturi are port WLAN, bluetooth, HDMI, ESATA, Express Card, port VGA, trei USB-uri 2.0 și ieșire audio/microfon.

Acumulatorul de 6 celule oferă o autonomie decentă de 4 ore, iar greutatea laptopului e de 2.6 kilograme. Ca și caracteristici speciale are: tasttură antistropi, tastatură  numerică, cititor de amprentă, TrackPoint & TouchPad iar sistemul de operare e FreeDOS.

Păreri pro și contra achiziției

Din cele mai multe puncte de vedere, e un model reușit dar se putea mai bine și aici fac referire la lipsa portului USB 3.0 și a unei variante cu Windows 7.

Concluzie

Acest Lenovo numit ThinkPad Edge E520 îl recomand tuturor celor care își doresc un gadget mai deosebit care poate oferi un plus de siguranță datelor stocate pe acesta și un plus de rigiditate laptopului datorită materialelor foarte bune.

Te-ar mai putea interesa