Lenovo ThinkPad Edge E431, laptop de jocuri cu ecran de 14 inci

Lenovo ThinkPad Edge E431 e un laptop de tip business cu configurație de gaming și se observă că e de tip business datorită construcției, TrackPointului și prezenței cititorului de amprentă. Când am precizat că e vorba de o configurație multimedia m-am referit la prezența procesorului Core i5 și la placa video GT 730M. Performanțele plăcii video sunt mult peste medie deoarece e un ul GT și are 2 GB memorie. Nu e nevoie de o configurație mai bună pentru noile jocuri deoarece ecranul laptopului e unul HD. Arată bine cu noul touchpad, care bineînțeles e mai mare ca și la E531 (varianta de 15 inci). Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Având în vedere că e de 14 inci, nu are tastatură numerică și o greutate redusă. Un alt aspect care nu trebuie neglijat e acela că protecția ecranului e una mată.

Deschis
Deschis
Tastatura cu TrackPoint
Tastatura cu TrackPoint

Specificații tehnice

Procesorul Intel Core i5 a acestui laptop e un Ivy Bridge bun și de aceea placa video e decentă pentru redare media (în caz că vreți să nu folosiți cea dedicată pentru economisirea energiei). Oricum comutarea se face automat, dar se poate face și manual. Are un ecran de 14 inci cu rezoluție standard – 768p. E o rezoluție bună deoarece imaginea e detaliată și spațiul de lucru e mai bun.

Memoria de 4GB e una de 1600 MHz și deci nu e nevoie de mai multă memorie sau viitoare upgradeuri (chiar dacă suportă până la 16GB). Cât despre hard, e vorba de unul de 1TB și care are performanțe bune. Placa video GT 730M de 2 GB e nouă și bună pentru noile jocuri.  Are dotările standard la care se adaugă USBurile 3.0, bluetooth și tastatura antistropi. Nu trebuie uitată nici cititorul de amprentă deoarece poate să vă ajute să vă siguranță mai eficient datele de pe laptop.

Autonomie e foarte bună și depinde de aplicațiile utilizate. Vă recomand Windows 8 64 biți datorită configurației și pentru că laptopul are doar Free DOS.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: baterie de 6 celule, touchpad mare, robust, memorie de 1600 MHz, cititor de amprentă, ecran HD cu protecție mată etc.

Minusuri: nu e chiar ieftin.

Concluzie

Acest Lenovo ThinkPad Edge E431 e o soluție business/multimedia fiabilă și se adresează atât fanilor cât și celor care vor o portabilitate superioară. Pentru a vă putea face o idee mai bună despre noua serie business, am pus un clip de prezentare corespunzător:

Lasă un comentariu