Lenovo ThinkPad Edge E420

Dacă sunteți în căutarea unui laptop mai special (autonomie mare, configurație bună și design mai deosebit etc.) atunci un laptop Lenovo ThinkPad Edge E420 ar fi cea mai bună alegere deoarece ar trebui să corespundă cerințelor cerute. Aici mă refer la procesor Sandy Bridge, 4 giga de RAM, placă video de ultimă generație, autonomie de 7 ore, tastatură antistropi, cititor de amprentă șa.m.d. Această variantă vine în trei configurații interesante, două dintre ele au placă video dedicată și cealaltă este mai mult Office. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și vine ca alternativă la modelele Edge 420s și ThinkPad Edge 420s. Aceste ThinkPad-uri vin în două culori, și aici mă refer la culoarea capacului (neagră sau roșie). Acest model nu vine cu unitate optică și nici cu tastatură numerică. ThinkPadurile sunt cunoscute pentru carcasa robustă din materiale ușoare care oferă laptopului și o greutate ceva mai mică decât a altor laptopuri de aceleași dimensiuni.

Poze

Închis
Pe scaun

Specificaţii tehnice

Acest model ThinkPad Edge E420 vine în trei configurații puțin diferite, motiv pentru care și prețul diferă dar nu cu mult. Cele două mai ieftine au procesor Core i3-2310M care are o frecvență de 2.1 GHz, cache de 3 MB și tehnologie 32 nm. Celălalt are procesor i5 model 2410M care are o frecvență de 2.3 GHz, cache de 3 MB și tehnologie 32 nm. Toate cele trei au ecran cu rezoluție HD de 1366 cu 768 pixeli și o diagonală de 14 inci. Ecranul este unul VibrantView care oferă un plus de claritate imaginilor. Capacitatea memoriei RAM DDR3 la o frecvență de 1333 MHz diferă și anume cel cu procesor i5 are 4 giga iar celălalte au câte 2 giga. În cazul celor trei configurații, memoria RAM poate fi mărită a 8 giga.

Hardurile sunt la fel și au un spațiu de stocare de 500 de giga la o viteză de 7200 de rotații pe minut. toate au placă video Intel HD Graphics 3000 care vine împreună cu procesoarele Sandy Bridge și aceasta poate rula fără probleme filmele HD sar și cele Full HD. Cel mai ieftin model nu vine cu placă video dedicată AMD Radeon HD 6630M care are o memorie video de 1 giga pe 128 de biți. Aceasta este ideală pentru cei pasionați de jocuri.

La capitolele multimedia, porturi și comunicații au unitate DVD, cititor de carduri, difuzoare incorporate de 2 W, cameră web, mufă RJ-45, PCMCIA, ESATA, trei USB-uri 2.0, port HDMI și VGA, ieșire audio, microfon, Wi-Fi și bluetooth.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: cititor de amprentă, sistem de operare Windows 7, cântărește doar 2,3 kilograme, trackpoint, tastatură rezistentă la lichide, configurație decentă și arată foarte bine.

Ca minusuri: nu are USB 3.0.

Concluzie

Acest ThinkPad Edge E420 este unul de tip Business dar poate face parte și din categorii precum Gaming sau Office deoarece are dotările necesare. Iar dacă ar fi să recomand un model dintre cele trei l-aș recomanda pe cel cu i5 deoarece are și 4 giga de RAM.

Lasă un comentariu