Lenovo ThinkPad Edge E330

Laptopul Lenovo ThinkPad Edge E330 e unul din acele laptopuri cu ecran de 13.3 inci și deci care sunt portabile. Configurația acestui model e una multimedia datorită plăcii video dedicate. Spre deosebire de alte laptopuri în acest buget acesta are un SSH adică o combinație între un SATA și un SSD, dar spațiul SSD-ului e de 16GB (adică numai bun pentru Windows și aplicații). Însă există o variantă puțin mai ieftină care nu are acest tip de hard, dar care nu pare așa de atractiv deoarece un plus de viteză e bine venită în special dacă laptopul va porni mai repede. Deasemenea trebuie să specific că veți primi și două cadouri: geantă și memorie de 4GB. Această promoție e limitată și de aceea trebuie profitat. Acest Edge E330 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesor Core i5-3210M face parte din seria a treia denumită IvyBridge iar acesta lucrează la o frecvență de 2.5 GHz. După cum am zis și mai sus, are un ecran de 13.3 inci cu o rezoluție HD. Tipul ecranului e LCD LED ca și la restul laptopurilor. Multitaskingul e mai mult decât decent având în vedere că are 4 GB la 1600 MHz și se mai poate instala încă 4GB. Spațiul de stocare e de 500GB iar cât despre aplicații, ele pot fi instalate pe SSD-ul de 16GB. Placa video 610M de 1 GB de la NVIDIA e destul de cunoscută deoarece se găsește pe multe laptopuri. O parte din dotările sale ar fi: cele două USBuri 3.0, difuzoarele, camera web, card readerul, WLAN, ESATA, HDMI etc.

Baterie:6 celuleAutonomie de lucru: Pana la 8 ore Cele 8 ore de funcționare le veți obține doar în modul office, adică când nu rulați aplicații care să solicite placa video și când nu folosiți Wi-Fi-ul. Greutatea sa e de numai 1.8 kilograme care e mult sub cea a laptopurilor de 15 inci. Nu vine cu tastatură numerică dar nici cu unitate DVD. Aceste dotări nu le veți găsi la notebookuri așa de mici. Pentru a ști cât de bine se descurcă placa video, am postat un clip:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, software licențiat, bluetooth, cameră web HD, SSH, procesor Core i5 Ivy Bridge și placă video decentă.

Minusuri: nimic având în vedere cadourile și SSH-ul.

Concluzie

Acest ThinkPad Edge E330 de la Lenovo e recomandarea mea pentru studenți, elevi dar și pentru cei care vor performanță, portabilitate și fiabilitate. Am pus un clip cu prezentarea sa:

Te-ar mai putea interesa