Lenovo ThinkPad Edge E320

Acest laptop Lenovo ThinkPad Edge E320 e un notebook de 13 ca modelul ThinkPad E325, numai că acesta vine cu Core i5 și o placă video dedicată. Deci e un model de gaming și nu unul Office având capabilități să redea jocuri 3D destul de sofisticate (placă video pe 128 de biți). Poate fi și un laptop Office foarte reușit datorită protecției antișoc, software-ului licențiat, bluetooth v3.0, tastatură antistropi etc. Având în vedere că e un laptop de 13 inci, greutatea sa e destul de mică și deci poate fi luat sub braț precum o mapă. Nu trebuie să vă faceți griji că se zgârie deoarece carcasa e destul de robustă și rezistă abuzurilor de tot felul. Deci și prețul e unul pe măsură având în vedere configurația și dotările. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Întredeschis

Specificații tehnice

Performanțele sunt asigurate în mare parte de procesor Intel care e unul Core i5-2430M de 2.4 GHz. Acesta face parte din familia Sandy Bridge și are Hyper Threading dar vine cu noua placă video HD Graphics numită 3000. Acel ecran de 13.3 inci vine cu o rezoluție maximă de 1366 cu 768 și e unul de tip LCD cu tehnologie LED. Deci puteți viziona filme 720p fără probleme iar imaginea va fi destul de clară. Capacitatea memorie RAM e de 4 giga și poate fi upgradată la maxim 8 giga 1333 MHz. Dar având în vedere că vine cu o placă video dedicată și nu una integrată în procesor, nu cred că acel upgrade ar fi obligatoriu pentru jocuri. Cea dedicată e AMD Radeon HD 6630M vine cu o memorie video de 1 giga și poate face față celor mai noi jocuri (le puteți juca la detalii medii fără probleme având în vedere că e pe 128 de biți).

HDDul de 320 giga vine cu o viteză de rotație de 7200 RPM care oferă performanțe decente de transfer a datelor. Dotările sunt numeroase și vă pot ajuta viața de zi cu zi iar unele dintre acela sunt următoarele: cameră web, HD, card reader, difuzoare stereo, HDMI, LAN, VGA, eSATA (USB Combo), două USBuri 2.0, WLAN și bluetooth.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de maxim 10 ore, sistem de operare Windows 7 pe 64 de biți, mufă combo audio+microfon, Lenovo EE2.0 (fast boot), tastatură antistropi, Kensington Lock, greutate de numai 1.75 kilograme și performanțe decente.

Minusuri: ThinkPad E320 nu are cititor de amprentă și port USB 3.0.

Concluzie

Acest ThinkPad Edge E320 e recomandarea mea pentru cei ce vor un gadget care să le satisfacă necesitățile zilnice: filme, jocuri, navigare web etc., toate aceste pe o perioadă îndelungată datorită autonomiei foarte mari. Jos puteți vedea o mică prezentare a acestui model și a lui E125:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Lenovo ThinkPad Edge E320”

  1. Am avut deosebita placere sa ma joc cu unul si pot spune ca este peste unele modele de Sony Vaio la aspect, ergonomie si performante. Daca pretul ar fi mai mic poate mi-as lua si eu unul.

Comentariile sunt închise.