Lenovo ThinkPad Edge E130

Acest laptop Lenovo ThinkPad Edge E130 e unul dintre cele mai mici laptopuri de pe piață și chiar dacă poate fi ușor confundat cu netbook, e un laptop cu ecran HD și configurație decentă. E vorba de un Core i3, însă unul cu frecvență scăzută care nu afectează performanțele ci doar consumul. Autonomia poate să ajungă chiar și la 8 ore și ceva care e mult peste media unui laptop. Poate fi luat în excursie precum o mapă și nu necesită o geantă (deoarece nu are o carcasă lucioasă). După cum știți această serie de laptopuri e cunoscută pentru fiabilitate și rezistență la abuzuri. E dotat cu toate porturile uzuale și nu cred că-i lipsește ceva. Edge E130 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cam așa arată când e deschis
Întredeschis

Specificații tehnice

Are un procesor performant pentru dimensiunile sale – Core i3-2367M. Acesta poate fi găsit chiar și pe ultrabookuri și alte laptopuri de 11.6 inci. Placa video e Intel HD Graphics 3000 care e decentă pentru redarea de filme și utilitate office. Ecranul mat de 11.6 inic are o rezoluți HD+ care vă asigură o claritate decentă în special când vine vorba de filme sau poze. Capacitatea memoriei RAM e de 4GB fiind de tip DDR3, iar pe partea de capacitate de stocare e 500GB.

Pe partea de multimedia are difuzoare stereo de 2W, cameră web HD, card reader și ieșire audio. Acestea vă pot fi de folos atunci când vizionați filme, ascultați muzică sau socializați. Porturl evă oferă posibilitatea conectării unui monitor, televizor, imprimante, mouse, sistem audio etc. Acestea sunt: HDMI, VGA, LAN, USB 3.0 și ESATA. Datorită dimensiunilor nu vine cu tastatură numerică sau unitate DVD. Bateria de 6 celule poate furniza în jur de 8 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de peste 8 ore (la un laptop obișnuit sau netbook e de circa 4 ore), portabil datorită dimensiunilor sale, robust ca și restul modelelor din seria acesta, performant datorită procesorului, hard mare de tip SATA și porturi USB 3.0 (viteză de transfer de 10 ori mai mare față de 2.0 și deci se adresează celor care folosesc medii de stocare externe).

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest ThinkPad Edge E130 de la Lenovo e recomandarea mea pentru cei care călătoresc sau care-și doresc un laptop mic, performant și fiabil. Există alternative mai accesibile însă nu toate vine cu Core i3. Am postat un clip cu prezentarea unui model similar:

Lasă un comentariu