Lenovo ThinkPad Edge 420s

Dacă vă plac laptopurile de tip Business și doriți unul ieftin atunci puteți să optați pentru un laptop Lenovo ThinkPad Edge 420s. Acesta are o configurație mai mult decât decentă și anume procesor Sandy Bridge, 2 giga de RAM, placă video cu memorie video de 2 giga, hard de 7200 RPM și mai are niște caracteristici speciale precum tastatură anti-tropi, tastatură iluminată, autonomie de 7 ore și cititor de amprentă. Design-ul dă impresia unui laptop de ultimă generație, carcasa este destul de rigidă și este un model destul de ușor. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » iar niște alternative la acest laptop ar fi un ThinkPad Edge 420 sau un Edge 420s.

Poze

Închis
Pe scaun

Specificaţii tehnice

Procesorul este unul Core i3 model 2310M care vine cu tehnologie 32 nm, frecvenţă de 2.1 GHz şi cache de 3 MB. Ecranul de 14 inci este unul LCD LED cu protecţie împotriva reflexiei luminii (anti-glare) şi are o rezoluţie HD+ de 1366 cu 768 pixeli. Capacitatea memoriei RAM este de 2 giga şi are o frecvenţă de 1333 MHz, deci face aproape cât 3 giga la 1066 MHz.

Hard disk-ul de 7200 de rotaţii pe minut are un spaţiu de stocare de 320 de giga. Acest model de laptop ar două plăci video, una integrată HD Graphics 3000 şi alta dedicată AMD Radeon HD 6630. Cea integrată poate fi folosită ori de câte ori nu vă jucaţi şi doriţi o autonomie mare. Cea dedicată are o memorie video de 2 giga şi este pe 128 de biţi, deci suficient de performantă.

Pe partea de multimedia, porturi şi comunicaţii un astfel de ThinkPad vine cu difuzoare stereo de 2W, cititor de carduri, cameră web, mufă RJ-45, port HDMI, port VGA, două USBuri 2.0, ESATA, Wi-Fi şi bluetooth.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: tastatură anti-stropi, hdd cu protecţie anti-şoc, suprafaţă mată, tastatură iluminată, trackpoint, cititor de amprentă, o greutatea de numai 1.8 kilograme, sistem de operare Windows 7, două plăci video pentru o autonomie mai mare şi o performanţă grafică mai bună, şi o autonomie de până la 7 ore datorită bateriei de 4 celule.

Ca minusuri: acest model are numai 2 giga de RAM.

Concluzie

Acest ThinkPad Edge 420s este unul ce poate îndeplini mai multe sarcine sau mai precis poate face parte din mai multe categorii: Business – cititor de amprentă, autonomie mare, carcasă robustă, gaming – configuraţie bună, tastatură iluminată, office ş.a.

Lasă un comentariu