Lenovo ThinkPad Edge 13

Un notebook destul de interesant este acest laptop Lenovo ThinkPad Edge 13 sau chiar un Lenovo Edge 13 care vine cu AMD Athlon II Neo Dual-Core K345. E unul ultraportabil şi vine ca o alternativă mai ieftină (costă undeva la 1500 lei) şi portabilă la Lenovo Edge 15 (ThinkPad cu i3-380M) care e mai mare şi mai performant. Dar un laptop cum este acest model ar soluția ideală pentru ce ce călătoresc și au nevoie de un gadget performant și ieftin.

Poze

Închis
Pe scaun

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Puteţi vedea că seamănă exact cu varianta de 5 inci, doar că este mai mic.

Păreri pro şi contra

Pro achiziţiei ar fi faptul că are o autonomie mare (de 4 ore) pentru 4 celule, este uşor, este performant datorită procesorului dual core, suportă filme 1080p datorită plăcii HD de la ATI. Un alt punct în plus ar fi faptul că este un laptop premium. Şi să nuiuităm de preţul mic.
Contra achiziţiei ar fi procesorul AMD.

Specificaţii tehnice

Acest laptop are un procesor AMD Athlon II Neo de tip dual core model K345. Display-ul are un ecran de 13,3 inci cu o rezoluţie de 1366 pe 768 pixeli de tip LCD LED.
Memoria instalată este una de 2 giga la 1066 megaherţi, deci mai are un slot liber, din două.
Hardul e unul de 320 giga la 5400 rotaţii pe minut şi e pus pe Serial ATA.
Pe partea video Lenovo Edge 13 are o placă video integrată de la AMD, adică un model ATI HD 4225 care poate avea până la 512 mega RAM shared.
La multimedia are difuzoare stere de 2 W, cititor de carduri şi cameră web de 2 megapixeli.
Ca porturi are LAN, microfon, USB, HDMI şi VGA. Iar pentru comunicaţii are reţea LAN 10/100, bluetooth şi reţea b/g/n.
Bateria are doar 4 celule, dar asigură o autonomie de 4 ore.
Greutatea acestui mini laptop Edge de 13 inci este undeva la 1,64 kilograme.
Aş mai putea adăuga faptul că are tastatură numerică, vine în două culori (negru şi roşu).

Concluzie

Acest ThinkPad Edge 13 sau Edge 13 este un ultraportabil la un preţ accesibil. Bateria şi calitatea materialelor, dar şi performanţele, îl  recomandă ca un laptop de business.

Pentru această configuraţie cel mai bun sistem de operare este unul pe 64 de biţi, adică Windows 7 pe 64 de biţi. Ar fi de recomandat să nu instalaţi versiunea Starter deoarece nu are suport Aero. Nici instalarea de Windows XP nu aş recomanda-o, chiar dacă e să vorbim de una pe 64 bit, deoarece driverele se găsesc mai greu ori sistemul nu va funcţiona prea bine cu acest OS.

Te-ar mai putea interesa