Lenovo ThinkPad E325

Dacă vă plac laptopurile Lenovo din seria Thinkpad Edge atunci cu siguranță vă place acest laptop Lenovo ThinkPad E325 deoarece e un model de 13 inci (ca ThinkPad Edge E320), ieftin și cu performanțe destul de mari. Acesta poate fi considerat ca fiind ca o alternativă mai mare la ThinkPad E220s. Toate cele trei vine cu configurații Office, doar că acesta are procesor AMD APU, 4 giga de RAM și ecran de 13. Poate fi și unul de tip Business dar nu are cititor de amprentă. Spun asta deoarece în rest prezintă cam toate caracteristicile necesare (autonomie, carcasă solidă, porturi și stil). Chiar dacă are un preț destul de mare, performanțele sunt foarte bune chiar și pentru cele mai noi aplicații Office dar poate reda chiar și filme 1080p pe un ecran extern (are HDMI). O altă caracteristică care ar trebui luată în considerare e protecția antișoc pentru HDD. ThinkPad Edge E325 vine în două culori (negru mat și roșu mat, culori care sunt vizibile doar pe capac). Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Întredeschis

Specificații tehnice

Procesor AMD APU e un E-450 de 1.6 GHz care e cunoscut pentru placa video AMD Radeon HD 6320 care e integrată în acesta. Acesta nu poate fi comparată cu una dedicată dar performanțele ei sunt superioare unei plăci video Intel. Chiar dacă ecranul e unul de 13.3 inci, rezoluție e una HD+ iar ecranul e unul LCD LED cu protecție mată. Memoria RAM e poate fi extinsă la 8 giga având un slot liber dar și așa cred că 4 giga e suficientă pentru a-l folosi ca un laptop Office dar și multimedia. Spun asta deoarece sistemul de operare folosește doar 1 giga (în caz că vreți să instalați un Windows 7). HDDul e unul de 320 de giga și vine cu o viteză de 7200 RPM și o protecție antișoc.

Mai precis, placa video HD 6320 e un model integrat cu memorie video de 512 MB și poate fi comparată doar cu modele pe 64 de biți mai vechi. Însă e bună pentru vizionarea de filme 720p. Pe partea de comunicații, multimedia și porturi vine cu cameră web HD, card reader, difuzoare stereo, VGA, HDMI, eSATA (USB Combo), LAN, WLAN, două porturi USB 2.0 și bluetooth versiunea 3. Alte caracteristici ale acestui laptop ThinkPad Edge E325 sunt următoarele: acumulator de 6 celule, securitate Kensington Lock, greutate de numai 1.75 kilograme, Free DOS, tastatură antistropi, mufă combo microfon+ieșire audio și senzor antișoc pentru hard.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie maximă de 8 ore, carcasă robustă, design modern, performanțe decente și preț accesibil.

Minusuri: ThinkPad Edge E325 nu are cititor de amprentă.

Concluzie

Acest Lenovo ThinkPad E325 e unul dintre cele mai ieftine ThinkPad-uri, e ideal pentru cei care călătoresc deoarece oferă o autonomie bună și pe deasupra e și portabil. Așa arată cu capac roșu:

Te-ar mai putea interesa