Lenovo ThinkPad E220s

După cum bine știți ThinkPad-urile reprezintă soluția ideală pentru persoanele de afaceri și o recomandare e acest laptop Lenovo ThinkPad E220s. Configurație destul de bună având în vedere procesorul i5 Sandy Bridge, hardul de 7200 RPM și memoria RAM de 4 giga. Pe lângă faptul că destul de performant vine cu destul de multe dotări care vă pot fi de folos zi de zi. Aici mă refer la modelul 3G (WWAN Ericsson F5521gw), acumulatorul de 8 celule, Lenovo EE2.0, cititorul de amprentă, securitate Kensington Lock dar și altele. La capitolul design nu veți găsi multe modificări, suprafață neagră lucioasă în jurul tastelor, carcasă rezistentă la abuzuri, ecran cu protecție anti-glare și o dungă gri pe margine. Vine ca o alternativă puțin mai mare la ThinkPad E120 dar și puțin mai mică la ThinkPad E325. Nu cred că-i lipsește ceva în special că e un model așa de mic și deci e și portabil. Pentru acest mini laptop ThinkPad Edge E220s aveți nevoie de un buget destul de mare. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Întredeschis

Specificații tehnice

ThinkPad E220s vine cu un procesor Intel Core i5 care e un model nou din seria Sandy Bridge, numit 2467M de 1.6 GHz. Pe acesta nu-l veți găsi pe modelele mari doar pe cele de 11 sau 12 inci (pentru că e un model cu un consum redus de energie datorită frecvenței destul de mici). Însă acesta e un model de 12.5 inci cu rezoluție 1366 cu 768 pixeli și e unul LCD LED. Acesta vine și cu protecție Anti-Glare care e destul de bună având în vedere că împiedică ca lumina să se reflecte. Capacitatea memoriei RAM e de 4 giga dar nu mai poate fi extinsă la mai mult dar și așa e destulă având în vedere că are o frecvență maximă de 1333 MHz. Hardul e unul SATA de 320 GB la 7200 RPM și vine cu protecție antișoc.

Acest Lenovo ThinkPad E220s vine doar cu o sigură placă video, cea din procesor numită Intel HD Graphics 3000 care e ideală pentru vizionarea de filme. Pe partea de multimedia, porturi și comunicații E220s vine cu cameră web HD, card reader, difuzoare stereo de 2 W, eSATA (USB Combo), două USBuri 2.0, VGA, LAN, HDMI, bluetooth și 3G. VIne cu un acumulator de 8 celule care poate oferi până la 6 ore de funcționare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: E220s are modem 3G (WWAN Ericsson F5521gw), Windows 7, HDD cu protecție antișoc, WLAN Intel 1000 b/g/n (1×2), Lenovo EE2.0, cântărește doar 1.46 kilograme și mufă combo microfon+căști.

Minusuri: lipsa portului USB 3.0, dar având în vedere câte dotări are deja și dimensiunile sale, nu cred că ar putea constitui chiar un minus.

Concluzie

Acest laptop Lenovo ThinkPad E220s e recomandarea mea pentru cei ce vor un gadget portabil și care să ofere un plus de securitate datelor stocate pe acesta. Jos puteți vedea un clip cu despachetarea acestui model și o mică prezentare a acestuia:

Te-ar mai putea interesa