Lenovo ThinkPad E15 Gen 2, laptop performant și fiabil

Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 este laptopul prezentat jos și s-ar putea să vă intereseze deoarece este diferit de generațiile precedente. Aici avem unul dintre cele mai noi laptopuri business de la acest brand, motiv pentru care vedem procesoare din a 11-a generație, dar și SSD M.2 și memorie de 16GB. Aceste tipuri de laptopuri vin cu configurații office și dotări ceva mai numeroase, unele chiar fiind mai deosebite. Un alt aspect al acestora laptopuri ar fi construcția destul de solidă.

Prețurile sunt date de configurații, iar diferențele majore sunt la viteza de procesare, adică pot fi procesoare Intel Core i5 sau Core i7. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Observa că unele laptopuri oferă și o placă video dedicată, dar nu cu performanțe foarte mari cum sunt cele din seria RTX de la NVIDIA. Vorbim din modelul GeForce MX450 care este numai bun pentru anumite aplicații profesionale (cu cerințe hardware diferite), în caz contrat, placa video Intel se va descurca foarte bine.

Ecranul laptopului nu prezintă caracteristici ieșite din comun, însă pe partea de construcție veți vedea că este un laptop foarte solid. Totuși greutatea nu a avut de suferit, ea fiind sub 2 kg, ca și la modelele cu ecran de 14 inci sau chiar mai mic (depinde de serie).

Anterior am menționat faptul că ea are anumite dotări în plus iar pentru cei interesați voi face o listă cu ele: cititor de amprentă, tastatură iluminată și cu antistropi, bateria de 45 Wh, TPM 2.0, camera privacy shutter, IR camera pentru Windows Hello și Kensington Lock.

Concluzie

Evident că are Windows 11 Pro preinstalat, nici nu aș fi recomandat alt sistem de operare. Per ansamblu laptopul este foarte bine gândit se adresează unei categorii diferite de utilizatori. Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 este unul dintre puținele laptopuri considerate fiabile pentru a fi folosite pentru muncă de teren și nu numai.

În funcție de buget, alegeți care variantă vă convine mai mult, însă eu aș opta pentru cea cu Core i7, dar ar mai fi și cea cu placă video dedicată dacă considerați că veți folosi anumite aplicații de editare video.

Te-ar mai putea interesa