Lenovo ThinkPad E125

Acest laptop Lenovo ThinkPad E125 se adresează cel care călătoresc și au nevoie de un laptop fiabil cu o durată îndelungată de funcționare. Această autonomie se datorează faptului că baterie e de 6 celule, procesorul are o frecvență scăzută și ecran mic. În rest, vine cu dotări de tip premium cum ar fi hard cu protecție antișoc, tastatură antistropi, mufă combo și mufă andocare. Un astfel de laptop e ușor de luat oriunde datorită dimensiunilor sale reduse și spre deosebire de altele nu necesită o geantă deoarece are o carcasă mată. O variantă puțin mai mare ar fi ThinkPad Edge E320 (e de 13.3 inci). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cam așa arată când e deschis
Întredeschis

Specificații tehnice

Procesorul său e unul destul de bun pentru dimensiunile sale – AMD E-450 de 1.6 GHz. Acesta e un Dual Core din seria APU care deci are o placă video integrată. E vorba de placa video Radeon HD 6320 care are o memorie video de până la 512 MB. Ecranul său e unul de 11.6 inci LCD LED care are rezoluția unui laptop de 15.6 inci, adică una HD+. Capacitatea de stocare e una destul de bun dar nu prea grozavă – 320GB, însă performanțele sale sunt mai mult decât decente – 7200 RPM.

Are 4 GB de RAM și deci trebuie să optați pentru Windows 7 pe 64 de biți pentru a beneficia de cei 4 GB. Restul dotărilor sunt după cum urmează: difuzoare stereo, card reader, cameră web, HDMI, VGA, trei USBuri 2.0, LAN, bluetooth și WLAN. Din cauza dimensiunilor sale, nu are unitate DVD și tastatură numerică, dar are dotări precum HDMI. Cu această ieșire puteți coencta un TV sau un monitor performant pentru vizionarea filmelor HD sau Full HD. Jos se pot observa performanțele plăcii video:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie maximă de circa 8 ore, hdd are protecție anti-șoc, HDMI, carcasă robustă și preț destul de bun.

Minusuri: nu am ce să-i reproșez.

Concluzie

Lenovo ThinkPad E125 e un laptop foarte reușit care e ideal pentru ce vor un gadget portabil, funcțional și performant. În general configurațiile AMD sunt mai mult multimedia decât office datorită plăcilor video integrate care sunt mai performante decât cele Intel. Deci jocurile vor rula mai bine dar tot nu se pot compara ca performanțe cu cele dedicate. Pentru a vă face o idee despre cum arată vă invit să vizionați clipul de mai jos:

Te-ar mai putea interesa