Lenovo ThinkCentre Edge 72 TWR

Acest sistem desktop PC Lenovo ThinkCentre Edge 72 TWR e succesorul modelului 71 TWR însă nu aduce prea multe îmbunătățiri și acci mă refer la procesor IvyBridge. Are un design simplu, iar carcasa e dotată cu un mâner în partea superioară. Acest tip de mâner poate fi găsit la toate variantele chiar și cele mai vechi. Performanțele office sunt foarte bune deoarece e vorba de un Core i3 și 4GB de RAM, deci nu ar avea rost să optați pentru Core i5 sau i7 (numai dacă folosiți aplicații care necesită resurse hardware mai multe). Nu cred că e cea mai bună soluție pentru acasă deoarece sursa să limitează viitoarele upgradeuri. Însă, dacă sunteți o persoană cu puține pretenții și doriți fiabilitate, e o alegere perfectă. Prețul însă e unul atractiv și cred că multe persoane dar și companii ar opta pentru acesta. Edge 72 TWR are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tower-ul

Specificații tehnice

Procesorul Core i3-2120 de 3.3 GHz e unul ideal pentru utilizare office dar care poate reda și conținut media – filme la 720p sau 1080p, deoarece are o placă video integrată. E vorba de o placă video Intel HD 2000 cu suport HD și consum redus de energie. Această placă poate fi găsită pe procesoarele Dual Core dar și Core i3 din seria Sandy Bridge. Chipsetul plăcii de bază e Intel H61 și acesta poate fi găsită pe aproape toate desktopurile de tip office. Pentru a asigura un multitasking bun, frecvența memoriei e de 1600 MHz iar capacitatea e de 4GB.

Carcasa sa vine cu unitate DVD dar și cu o sursă de 180 W care e suficient de bună pentru o astfel de configurație. HDD-ul său e de 500GB și e unul de 7200 RPM. CU siguranță spațiul de stocare e suficient chiar și pentru o persoană mai pretențioasă. Perifericele incluse sunt un mouse optic și o tastatură subțire, ambele având interfață USB. Carcasa sa nu e nici prea mare dar nici prea mică și cântărește doar 7.5 kilograme, motiv pentru care e ușor de transportat. Porturile care le veți găsi la acest desktop sunt: cele 6 USBuri 2.0, microfon căști, port VGA, LAN și DVI. Portul DVI poate fi de folos atunci când doriți să conectați un monitor Full HD – pentru editare, proiectare și vizionat filme 720p/1080p.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un preț atractiv, configurație puternică, carcasă robustă, ieșire DVI și altele.

Minusuri: lipsa cititorului de carduri.

Concluzie

Acest desktop numit Edge 72 TWR e o recomandare în acest buget iar alternative la acesta ar fi un desktop obișnuit cu configurație multimedia.

Te-ar mai putea interesa