Lenovo ThinkCentre Edge 72 SFF

Acest sistem desktop PC Lenovo ThinkCentre Edge 72 SFF e unul nou și face parte din o serie business, care bineînțeles o recomand. Nici nu trebuie să vă uitați la configurația sa pentru a vă da seama că e nou. Are o carcasă mai simplă decât cea a predecesorului și se observă lipsa mânerului (care era util pentru transportare și se găsește la cele cu terminația TWR). Deasemenea, se observă prezența sistemului de operare Windows 8 versiunea Pro. Prețul mi se pare ok pentru cine vrea Core i7, memorie RAM la 1600 MHz și hard disk spațios. Carcasa sa e una robustă cu sistem de aerisire decent, iar în pachet veți găsi și perifericele necesare. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

A nu se confunda cu TWR-urile care au carcasă mai mare dar sincer nu știu la ce ar folosi o așa carcasă în special dacă nu vă gândiți la viitoare upgrade-uri (hard disk suplimentar/SSD sau placă video profesională).

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul său e decent chiar dacă nu e unul cu overclocking – Core i7-3770S. E important ca el să fie unul nou (IvyBridge) și să aibă o viteză de procesare decentă (3.1 GHz). Modelele cu K în finalul codului se adresează gamerilor și nu le veți găsi pe astfel de desktopuri. Spre deosebire de modelele din seriile Core i3 și Core i5, acesta aduce o placă video Intel HD 4000. E ceva mai bună decât restul și poate fi găsită și la procesoarele de la laptopuri.

Dacă vă gândiți să-l luați pentru uz casnic, puteți opta pentru un monitor Full HD deoarece configurația poate reda filme 720p sau 1080p cu programul necesar. Spuneam sus, că are o memorie DDR3 de 1600 MHz, ei bine, ea e de 4GB și o consider suficientă. Chiar și hdd-ul mi se pare foarte performant deoarece e de 1TB la 7200 RPM. E normal că are Windows 8 pe 64 de biți, că altfel ar fi văzut doar mai puțină memorie RAM.

E însoțit de o unitate DVD, mouse, tastatură, sursă de 180W, USBuri, ieșire VGA, ieșire DVI și audio. Ieșirea DVI e numai bună pentru a conecta un monitor FullHD sar și unul HD.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: configurație de excepție, e compact, vine cu un sistem de operare corespunzător, consum mic de energie și fiabilitate crescută.

Minusuri: nu are porturi de mare viteză – 3.0..

Concluzie

Acest ThinkCentre Edge 72 SFF de la Lenovo e o alegere bună dacă vă interesează să faceți o investiție pe termen lung și care să fie de folos pentru munca de zi cu zi.

Te-ar mai putea interesa