Lenovo ThinkCentre E73 TWR, desktop office

Lenovo ThinkCentre E73 TWR e o alegere office/business foarte iar datorită acelui mâner poate fi transportat ușor. Configurația sa e una decentă cu Core i3 Haswell, 4GB RAM și hard de 500GB. Prețul e bun ținând cont cui i se adresează și cât de fiabil e. Majoritatea modelelor din seriile ThinkCentre TWR au un design similar, unele au chiar carcase mai mari. Sunt incluse periferice destul de bune dar nu sunt cu interfață wireless. Se poate observa cam care ar fi dotările sale: unitate DVD, card reader, multe porturi etc.

Prețul său nu e foarte piperat dar totuși e nevoie de un buget generos. Un monitor Full HD e o alegere bună dar să nu uitați să alegeți cu DisplayPort. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Desktopul
Desktopul

Procesorul Core i3-4130 de 3.4 GHz e destul de bun comparativ cu cele de pe platformele mobile. Comparativ cu seria a 3-a IvyBridge, nu sunt mari diferențe dar am observat că și placa video Intel e una diferită – HD 4400. Nu e genul de placă care ați folosi-o pentru jocuri dar pentru utilizatorii office e binevenită. Placa de bază e una decentă cu dotări bune.

Pe partea de memorie are 4GB de RAM și un hard de 500 GB. Deci are suficientă memorie RAM pentru multitasking, dar pentru cei care preferă să stocheze date, le pot recomanda și un hard extern. Are doar Free DOS iar o alegere ar putea fi fie Windows 7 fie Windows 8.1. Am observat că sunt incluse un mouse și o tastatură.

Carcasa de tip business e destul de bună având în vedere ce oferă: sursă de 180 W, cititor de carduri de tip 9 în 1, porturi USB de tip 3.0/2.0, VGA, DisplayPort etc. Deci cea mai bună soluție ar fi un monitor cu DisplayPort.

Plusuri: are multe porturi utile, fiabilitate crescută, ușor de transportat, accesibil și performant.
Minusuri: nu are decât DisplayPort (nu sunt multe monitoare cu așa o intrare).

Lenovo ThinkCentre E73 TWR e un desktop PC destul de bun ținând cont de componentele hardware și de tehnologiile cu care vine. Dacă nu vă permiteți un monitor prea scump, nu uitați că desktopul are și port VGA. Poate fi folosit pentru diverse, mai puțin jocuri deoarece nu are o placă video prea performantă. Alegere sistemului de operare nu ar trebui să fie așa de grea deoarece Windows 7 pare a fi cea mai bună soluție office, chiar și multimedia.

Te-ar mai putea interesa