Lenovo ThinkBook 14-IIL, laptop compact și performant

Modelul din imagine are un nume ușor de reținut și din care reiese serie dar și mărimea ecranului – Lenovo ThinkBook 14-IIL. Poate că pare cam scump pentru hardware-ul său, doar că alte laptopuri nu sunt ca acesta. Vedem un design modern care va fi pe placul multor utilizatori, dar și o greutate foarte scăzută. Aș putea spune că este un ultraportabil care îl puteți lua la locul de muncă sau chiar și în excursii.

Înlocuiește cu succes un laptop mai vechi care nu este la fel de eficient și autonomia este satisfăcătoare. Aceasta poate fi mai mare pentru alte configurații deoarece este influențată de consumul componentelor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele de pe acesta sunt destul de populare fiind prezente pe multe laptopuri și nu l-aș recomanda pentru gaming datorită dimensiunilor reduse. Modelele Pavilion și Omen oferă un scor de performanță mai bun dar nu veți anumite caracteristici. Consider că oferă suficientă memorie RAM, însă spațiul de stocare al SSD-ului poate fi cam puțin pentru utilizatorii care țin multe fișiere pe laptop. Pentru stocare datelor puteți folosi un SSD extern care nu costă foarte mult.

Placa video a acestui model este una integrată și poate rula conținut video fără probleme, însă o placă video dedicată poate rula conținut 3D (jocuri). Nu-mi plac plăcile video integrate pentru gaming deoarece nu au un sistem de răcire plus că nu oferă specificații pentru așa ceva.

Păreri pro și contra

Lenovo ThinkBook 14-IIL are un hardware avansat care trebuie apreciat și voi puteți folosi orice aplicație pe acesta. Conținutul se vede excelent pe un ecran Full HD, dar nu este de tip IPS, însă oricum nu veți departe de el, ci veți lucra din apropiere pentru el. Nu are porturile standard, dar are cele mai utile și dacă vă doriți unul în plus (exemplu: LAN) sau mai multe USB-uri atunci aveți nevoie de un hub USB.

Este echipat cu o tastatură bună de tip antistropi, TPM 2.0, securizare HDD și BIOS (cu parolă). Poate că nu are tastatură iluminată dar poate că aveți lampă de birou care obișnuiți să o porniți seara.

Te-ar mai putea interesa