Lenovo Q180 Nettop

Un nettop e un calculator în miniatură, fiind numit PC miniatură sau Mini PC. Un model nou și bun e Lenovo Nettop Q180, iar mult de atât are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare. Există două variante, iar diferența dintre ele e cantitatea de memorie. Astfel există un model cu 2GB și unul cu 4GB memorie RAM.
La diferite magazine o să-l găsiți și sub numele Lenovo IdeaCentre Q180, fiind în esență același lucru, însă trebuie subliniat că există mai multe derivate ale acestui Lenovo Nettop Q180, iar un alt model e acesta.

Aspect

E un model foarte mic și în esență vine cu partea principală și una cu porturile, lucru care poate fi văzut în poza a doua. Conținutul pachetului diferă de la un magazin la altul, dar e livrată o tastatură și un maus. Nu știu dacă la orice magazin va fi disponibilă acea tastatură minusculă care poate fi admirată și în preview-ul de la final.

E mic
E mic
Cum arată
Cum arată

Caracteristici tehnice

Vine la pachet cu un procesor dual core de la Intel, mai exact cu un Atom D2550. Acest procesor are și cipul grafic incorporat, fiind vorba despre un Intel HD foarte capabil. Chiar dacă aceste cipuri sunt făcute pentru netbook-uri trebuie spus că sunt foarte bun și că pot reda filme HD fluent.
Memoria RAM e de minim 2GB, iar spațiul pe disc e de 500 giga, lucru care facilitează stocarea multor fișiere media pe hard. Datorită cantității mari de memorie puteți instala cel mai nou Windows fără probleme. (Sistemul vine cu Fee DOS – un fel de MS DOS care e util la nimic.)

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu e deloc mare; e foarte mic; vine cu cele mia utile porturi cum ar fi USB, HDMI etc; e livrat cu periferice; e disponibil în mai multe variante așa încât să poți alege pe cea care îți palce mai mult sau care ți-o permiți; garanția poate fi extinsă la maxim 3 ani.
Contra: nu vine cu sistem de operare (înțeleg că dacă ar pune Windows atunci sistemul ar fi mai scump, dar de ce nu bun Linux?); nu vine cu unitate optică.

Concluzie

Dacă ai o cameră mică sau nu vrei un calculator prea mare atunci acest model ar fi o alternativă foarte bună la un laptop. Puterea care o furnizează e una suficientă pentru a rula orice sarcini fără sacadări. Dacă nu ți-ai putut face o părere despre cum arată atunci cred că preview-ul de alături o să te ajute.

Te-ar mai putea interesa