Lenovo LePhone S2

S-a știut de ceva vreme că Lenovo dorește să intre pe piața telefoanelor mobile, iar un prim model e acest telefon mobil Lenovo LePhone S2 8GB/16GB care a fost prezentat la CES 2012 alături de tableta Lenovo IdeaPad S2 10. Nu se nimic despre modelul IdeaPad S2 5 care e un gadget hibrid de 5 inci (tabletă + telefon). Dar și acesta mi se pare foarte reușit în special dacă va fi și ieftin. Din ce am observat în partea de jos a ecranului are doar un buton senzitiv care are funcțiile a trei butoane. De exemplu: dacă faceți cu degetul între stânga (peste butonul de jos), e precum ați da Back, iar spre dreapta e multitasking-ul. Pentru a ajunge la ecranul principal (home), trebuie să apăsați de două ori pe acel buton. Deci e puțin diferit față de alte interfețe telefoane, launcher-ul poate fi schimbat cu altul dacă doriți un alt fel de meniu, poate mai interesant. Se poate observa că are cunoscuta interfață care o găsim și pe actualele tablete de pe piață (Magic versiunea 3 ca la IdeaPad K1). Lenovo LePhone S2 va avea un preț de circa 1600 lei.

Poze

Spatele
Din față

Specificații tehnice

Greutatea acestuia e de 122 de grame iar dimensiunile sunt destul de bune având în vedere că e un smartphone de 3.8 inci. În parte de jos nu vine cu 3/4 butoane senzitive ci cu unul singur care are mai multe funcții. Ecranul LCD reproduce circa 26 milioane de culori, are o rezoluție foarte bună – 480 cu 800 pixeli și tehnologie multi-touch.

Pe partea de multimedia Lenovo LePhone S2 are ieșire audio, difuzor, cameră secundară VGA, cameră foto de 8 MP cu blitz și filmare HD. În funcție de varianta aleasă (cu spațiu de stocare de 8 GB respectiv 16GB), veți beneficia de o memorie RAM diferită. De exemplu pentru varianta de 8GB, telefonul are 512 MB RAM iar pentru celălalt are 1 GB RAM. Deci cu siguranță mulți din voi veți opta pentru varianta mai performantă. Pe partea de comunicații are cam tot ce ar avea nevoie. Procesorul Dual Core a acestui model LePhone S2 e unul Qualcomm MSM8255 Snapdragon de 1.4 GHz numit și Cortex-A9. Performanțele în jocuri sunt datorate procesorului grafic din procesor Adreno 220.

O parte din caracteristicile sale care nu le-am menționat mai sus, sunt după cum urmează: accelerometru, senzor de proximitate, busolă digitală, GPS cu A-GPS, suport Adobe Flash,  TV-Out etc. Acumulatorul de 1500 mAh oferă o autonomie bună și care e de circa 7 ore de convorbiri și 400 și ceva de ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomia pare decentă, procesor Dual Core, forma sa e destul de interesantă și confortabilă pentru mână (nu e deranjantă ca și smartphone-urile mai pătrățoase), memorie internă generoasă, aveți de ales între două variante cu capacități de stocare diferite etc.

Minusuri: nu are slot pentru card și nu-mi place interfața (poate fi schimbată cu un Go Launcher EX de pe Android Market, aplicație care e gratuită).

Concluzie

Chiar dacă nu se cunoaște prețul, cu siguranță va fi unul destul de mic pentru aceste specificații și deci nu putem avea pretenții la dotări premium (ecran HD, filmare Full HD, HDMI etc). E ciudat faptul că nu poate filma Full HD având în vedere că are procesor Dual Core. Jos puteți vedea acest gadget în acțiune:

Te-ar mai putea interesa