Lenovo Legion Y720-15IKB, laptop de gaming cu Core i7 Kaby Lake

Se pare că și Lenovo dorește să ofere laptopuri de gaming la un buget atractiv, iar Lenovo Legion Y720-15IKB e o variantă de 17 inci recent lansată. Îmi place logo-ul de pe capacul laptopului, seamănă cu logo-ul jocului Quake :). Ecranul e superb datorită unghiurilor de vizibilitate largi, culorile sunt plăcute și rata de refresh acceptabilă. IPS-urile sunt mai bune pentru gaming decât ecranele clasice, dar sunt tehnologii și mai avansate care pot fi utile.

Dacă nu sunteți mulțumiți de dotările oferite sau nu vă place cum arată, sunt branduri cunoscute care oferă laptopuri similare (Asus și Acer). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Performanțele ridicate se datorează procesorului Core i7 de tip HQ, dar și restul componentelor au un rol foarte important. Bineînțeles, are memorie RAM DDR4 care poate fi mărită la 16GB pentru că sunt doar 2 sloturi (în cazul în care alegeți varianta cu 8GB).

Are porturi foarte bune, chiar și ThunderBolt, care e un port foarte performant deoarece permite un transfer mare de date. Nu orice laptop are un astfel de port, însă nu are DisplayPort (ideal pentru conectarea monitoarelor 4K). Dacă ar fi avut Windows 10 preinstalat, ar fi fost puțin mai scump, dar oricum trebuie să-l instalați. Acest laptop nu are unitate optică internă, ci se poate conecta doar una externă sau folosi un stick USB care e mult mai rapid și mai portabil.

Păreri pro și contra

Designul e plăcut la această serie, iar carcasa e robustă și plăcută la atingere (aluminiu). Semnalul pe wireless e foarte stabil și nu e nevoie să folosiți cablu LAN dacă vă jucați sa vreți să vizionați un film pe stream. Singurul minus al acestui laptop ar fi hard discul deoarece nu e de 7200RPM, iar un SSD poate fi luat în calcul ca upgrade.

Lenovo Legion Y720-15IKB impresionează la multe capitole, dar e loc de mai bine și poate veți găsi unul cu SSD, dacă chiar vă doriți unul (doar că are un preț mai piperat). Am pus o mică comparație între cele două serii Legion (15 și 17), dar varianta mai mare arată mai bine.

Te-ar mai putea interesa