Lenovo Legion Y530-15ICH, laptop de jocuri cu tehnică nouă

Dacă sunteți interesați de un laptop modern ca aspect și componente atunci vă recomand modelul Lenovo Legion Y530-15ICH. Acesta vine în configurații multiple, mai exact cu procesoare i5 sau i7 și plăci video GTX 1050 sau GTX 1050 Ti.
Caracteristicile sale îl recomandă pentru jocuri, dar poate fi utilizat și pe post de desktop replacement.

Acest dispozitiv vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar în funcție de caracteristici acesta poate varia. Cele mai performante sunt cele cu i7 și grafică Ti (Titanium), dar nici cele cu i5 nu sunt de trecut cu vederea.


Avantaje

E dotat cu procesor Intel Cofee Lake (generația a opta). Procesorul e un i7-8750H (cu 6 nuclee) sau i5-8300H (cu 4 nuclee) în funcție de configurație.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu panel IPS și rezoluție 1920×1080 pixeli. În acest fel aparatul oferă cele mai bune unghiuri de vizualizare în jocuri și filme.
Este echipat cu placă video GTX 1050 sau 1050 Ti. Al doilea model fiind mai bun la sarcini grafice (CAD, jocuri etc).
La capitolul conectică și porturi nu stă bine, ci foarte bine cu 4 USB-uri, HDMI, mini DisplayPort, LAN Gigabit, wireless ac 2×2 și bluetooth 4.1.
Nu doar imaginea e una calitativă, ci și sunetul deoarece vorbim despre integrarea a mai multor tehnologii printre care se numără Dolby Audio și Harman Kardon.

Dezavantaje

Stocarea e pe HDD și nu pe SSD, dar se poate pune așa ceva și se va vedea diferența. (Laptopul are suport pentru M.2.)
Portabilitatea e una decentă cu o baterie care ține maxim 3-4 ore și cu o greutate de circa 2,3 kilograme.

Verdict

Lenovo Legion Y530-15ICH e un notebook PC pentru cei interesați de un model performant în orice situație și care să aibă o portabilitate decentă.
Dacă alți producător mai au de învățat, cei de la Lenovo știu unde să-și pună porturile, mai exact în spate. În acest fel nu încurcă, iar cablurile nu stau încordate/sucite.
Referitor la memoria RAM trebuie spus că e suficient, dar depinde și pentru ce fel de sarcini folosiți laptopul. La jocuri sunt suficiență 8GB, dar pentru CAD s-ar putea să fie nevoie de mai mult.

Te-ar mai putea interesa