Lenovo Legion Y520-15IKBN, laptop de gaming cu GTX 1050Ti

Laptopul Lenovo Legion Y520-15IKBN arată bine chiar dacă nu e un Y720 și poate rula destul de multe jocuri la detalii foarte bune. Depinde și pentru care configurație optați dar diferențe majore sunt la procesor, pentru că mai puteți pune oricând în 8GB RAM pe slotul liber și să schimbați hardul cu un SSD. Un hard disc nu afectează performanțele în jocuri dar nu e cel mai bun, dar cred că vă doriți spațiu pentru fișierele multimedia și jocuri. Sistemul de răcire e destul de eficient și poate un cooling stand ar ajuta la o mai bună răcire, în sensul că laptopul va fi situat pe o suprafață înclinată.

Dacă nu vă place placa video, puteți alege seria Y520-15IKBM care are o placă video GTX 1060 și chiar SSD M.2 dacă vă permite bugetul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

E dotat cu procesoare generația a 7-a Kaby Lake de tip HQ cu placă video Intel 630, însă e nevoie de ceva mai mult, de aceea puteți opta fie pentru GTX 1050, fie pentru GTX 1050Ti. UNele componente pot fi upgradate pe parcurs, în funcție de performanțele dorite sau jocurile preferate.

Unele jocuri cer mai mută memorie RAM datorită hărților sau numeroase texturi, iar unele jocuri au cerințe hardware mai puține și le puteți juca la maxim.

Păreri pro și contra

Conform producătorului, are un port USB C cu tehnologie Thunderbolt pentru încărcarea diverselor dispozitive sau chiar conectarea unui monitor extern. Sincer nu-i prea văd utilitatea că și așa are ieșire HDMI și alimentare diferită. Ultrabookurile au nevoie de un astfel de port și avantajele sunt multe (se poate conecta și o placă video externă). Construcția e foarte bună și se poate vedea din clipul de jos, răcirea e eficientă și tastatura e foarte bine iluminată. Butonul de pornire e destul de bine evidențiat, ca și touchpadul.

Performanțele depind de alegerea făcută, însă merită să luați în considerare un Lenovo Legion Y520-15IKBN. E puțin cam greu dar până la urmă nu putea avea răcirea unui laptop clasic. Performanțele sunt constante dacă și temperatura de la interior e constantă.

Te-ar mai putea interesa