Lenovo Legion Y520-15IKBM, laptop gaming cu GTX 1060 6GB

Laptopurile gaming arată diferit pentru că au o construcție diferită și au dotări premium, iar Lenovo Legion Y520-15IKBM e unul dintre cele mai noi și apreciate modele. Există și varianta cu terminație N în loc de M, care are o placă video GTX 1050, dar există și varianta GTX 1050Ti care nu trebuie neglijată. Nu aș putea spune că o serie e mai bună decât alta, fiecare are alte componente hardware, dar dotările par să fie aceleași pentru că designul e similar. Cred că mulți dintre voi vreți să jucați jocul favorit la detalii cât mai mari, deci nu puteți orice laptop.

Bugetul trebuie să fie mare dacă alegeți cel cu Core i7 HQ, memorie 16GB și SSD M.2, că în rest nu prea sunt diferențe. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă alegeți o variantă mai accesibilă cu Core i5, se poate pune încă 8GB pe lângă memorie deja instalată (dacă numai un slot e ocupat) sau chiar schimbați mediul de stocare HDD cu un SSD. E foarte important să alegeți un procesor cât mai nou datorită eficienței și noilor tehnologii care vă pot avantaja în orice situație.

Poate că autonomia nu e un punct foarte al unui astfel de laptop, dar laptopul se menține rece și performanțele constante cu o placă video Max-Q. Sincer, mai bine alegeți aceasta decât una prea performantă și care e consumatoare de energie (va degaja mai multă căldură).

Păreri pro și contra

Are numeroase porturi dar nu cred că veți folosi de toate deoarece ecranul e 1080p, difuzoarele sunt Haman Kardon, însă un mouse e necesar. Puteți opta pentru un mouse Razer sau oricare altul dacă e de gaming, performant și bine iluminat. Tastatura e destul de plăcută la atingere și tastele sunt bine spațiate, astfel că nu veți apăsa din greșeală două butoane sau butonul greșit în timpul unei reprize de gaming.

Lenovo Legion Y520-15IKBM iasă ușor în evidență datorită designului, tastaturii iluminate, dar nu e ca un Y720. Designul dintre cele două e diferit, doar că Y520 e mai accesibil și portabil.

Te-ar mai putea interesa