Lenovo Legion 5 15ARH7, laptop cu Ryzen 5 și RTX 3050 Ti

Laptopul din imaginea de jos este un model deosebit și se vede după design, adică sunt materiale de calitate, finisaje elegante și o construcție solidă. Lenovo Legion 5 15ARH7 este modelul prezentat și nu este singurul, adică mai vedem și serii similare de la Lenovo. Ce este diferit față de restul la această serie? Ei bine, vedem un preț mult mai atractiv deoarece sunt folosite componente mai de buget, însă sunt de performante, iar mai jos vă voi da câteva Benchmarkuri sau rezultate obținute în urma unor teste făcute.

Deci nu se adresează celor care vor strict un laptop pentru navigare sau aplicații profesionale, ci poate fi folosit chiar și pentru gaming. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

După cum am menționat mai sus, nu este vorba de cea mai performantă serie, dar reușește să impresioneze în anumite titluri, dar nu cu setări la maxim:

  • FarCry 6 – 60 fps-uri.
  • PUBG – 75 fps-uri.
  • Watch Dogs Legion -45 fps-uri.

Procesorul Six Core de la AMD permite să rulați cele mai noi jocuri, iar memorie RAM de 16GB chiar ajută mult atunci când vorbim de hărți mari sau mai multe detalii. Dacă vreți să extindeți memoria la 32GB . Trebuie specificat că sunt disponibile câteva configurații dar diferențele nu sunt foarte mari, iar eu aș recomanda pe cel cu placă video RTX 3050 Ti pentru că este semnificativ mai bună decât cea non Ti. Mai performant dar cu placă video AMD este modelul de la același brand Lenovo Legion 7 16ARHA7.

Ecranul este un IPS cu refresh foarte bun astfel că imaginea va fi clară chiar și când obțineți mult peste 100 de fps-uri, dar și restul specificațiilor sunt foarte bune. În ceea ce privesc dotările, ele sunt aceleași indiferent de modelul ales, doar la placa video par să fie diferențe mici, dar cu timpul poate vom mai vedea și alte configurații.

Concluzie

Lenovo Legion 5 15ARH7 este laptopul care merită ales dacă vreți să jucați titluri destul de populare, poate chiar cele menționate de mine. Ținând cont că nu toate sunt jocuri competitive, nici nu aveți nevoie să fie mult peste 60 de fps-uri, însă poate să fie evidențiat mai bine ecranul.

Te-ar mai putea interesa