Lenovo L2321x ThinkVision

Un nou monitor Hub USB e acest Lenovo L2321x (un ThinkVision) care e similar lui Samsung C23A550U doar că e mai ieftin. (Dacă mă întrebați pe mine… eu aș cumpăra Samsung-ul deoarece e mai bun, dar Lenovo e mai ieftin.) Ți-ai luat un astfel de monitor pentru acasă sau birou deoarece are o diagonală de 23 de inch, ecranul e LCD TFT, rezoluția e de ultimă generația (adică de 1920 pe 1080 pixeli), contrastul e și el bun (o mie la 1), timpul de răspuns e de 5 milisecunde, luminozitatea e normală (de 250 candele pe metru pătrat) are hub USB și conectori de genul D-SUB, VGA, USB și Display Port. Legat de conectori trebuie știut că suportă două surse în același timp. Are și câteva certificări cum ar fi TCO 5 și Epeat Gold.
Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Jos sunt câteva poze cu acest monitor Lenovo ThinkVision L2321x… sau mai bine spus una.

Așa arată în realitate

Ca specificații tehnice acest monitor LCD Lenovo L2321x are un ecran de 23 de inci de tip LCD cu un timp de reacție de cinci milisecunde. Ecranul are suport Full HD deoarece are o rezoluție optimă de 1920 pe 1080 pixeli. Tipul ecranului e Wide, adică lat, iar alte detalii tehnice pentru pasionați ar fi contrastul de 1000 la 1 care e unul tipic, luminozitatea de 250 candele pe metru pătrat, aspectul de 16 pe 9 (tocmai deoarece e lat), iar unghiul de vizibilitate e de 170 pe 160 grade pe orizontală, respectiv versticală. Nu are suport TV (tuner) sau boxe, dar există facilitatea de a fi montat pe perete.
La partea de conectivitate, L2321x stă destul de bine deoarece are VGA, USB și Display port.

Nu va fi greu de montat deoarece are 6,7 kilograme, iar la capitolul certificări are Epeat Gold și TCO 5. TCO e mai mult un standard ergonomic, iar la acest capitol ar trebui să știți că are și un consum mic de energie de doar 24W. Câteva păreri pro și contra achiziției sunt în rândurile ce urmează. Pro achiziției lui Lenovo L2321x ar fi prețul mai mult decât accesibil, faptul că e un hub USB, multitudinea de conexiuni (mai puțin HDMI și conexiunile de rețea), designul business caracteristic produselor IBM-Lenovo. Un alt mare plus e și garanția de 3 ani. Contra achiziției ar fi faptul că nu are conexiuni de rețea cum ar fi LAN și wireless, și nici HDMI.

Ca o concluzie aș putea spune că monitorul LCD Lenovo L2321x e unul dintre cele mai ieftine huburi USB de pe piață care să coste circa 1069 lei, dar e mai slab ca alternativa sa C23A550U de la Samsung.

Te-ar mai putea interesa