Lenovo IdeaTab A2109A, un potențial Nexus de 9 inci

Lenovo IdeaTab A2109A e o tabletă cu Android 4.0, procesor Tegra 3, memorie de 16GB, tehnologie WiFi și ecran de 9 inci.
Având în vedere cât de bine arată și cât de performantă e, poate fi considerată o alternativă la Nexus 7 ori 10. Spun asta deoarece oferă performanțe ridicate, un ecran HD și construcție robustă. Un dezavantaj ar fi versiunea Androidului, dar un avantaj ar fi slotul pentru card (vezi carduri compatibile).
Forma sa îmi amintește de Nexus 10 dar și de alte tablete cunoscute. Puteți juca orice joc, puteți viziona filme 1080p sau să rulați aplicații office pentru Android. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Nu cred că e disponibilă în alte culori, însă dacă ar fi disponibilă în alte culori, doar spatele ar fi diferit. Având un ecran de 9 inci va trebuie să căutați o husă care să i se potrivească (vezi huse compatibile).

Așa arată
Așa arată
Spatele
Spatele

Specificații tehnice

Procesorul său Tegra 3 de 1.2 GHz e un Quad Core cu procesor grafic performant. Astfel poate reda cele mai complexe jocuri, iar aplicațiile pornesc rapid. Ecranul său de 9 inci e unul HD și e decent având în vedere că densitatea pixelilor e mai bună decât cea oferită de ecranele laptopurilor. E unul cu multi-touch care acceptă gesturi.

Cu 1 GB de RAM puteți rula mai multe aplicații în același timp, iar pentru actualele aplicații nu e nevoie de mai mult de 1GB. Memoria internă e de 16GB care e suficientă însă dacă vreți să vizionați filme, vă recomand un card de 8GB. Ca și dotări are: micro USB, ieșire audio, HDMI, bluetooth, difuzoare, cameră web și WLAN. Chiar dacă nu are 3G, puteți folosi funcția Wi-Fi hotspot a telefonului. Bateria sa oferă cam 10 ore de navigare web și e o autonomie foarte bună. Androidul e 4.0 ICS care cu siguranță va primi un upgrade la 4.1 Jelly Bean sau poate și 4.2.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o autonomie de maxim 10 ore, memorie internă destulă (posibilitatea introducerii unui card), ecran mare, bluetooth, procesor Tegra 3 și construcție bună.

Minusuri: nu are Jelly Bean.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaTab A2109A e un gadget ideal pentru a reda conținut media și deci e o modalitate de a trece mai ușor peste plictiseală. Nu cred că poate fi considerată o alternativă la un laptop având în vedere că nu există accesorii pentru ea (tastatură, stand etc.) Am pus și o prezentarea a sa urmată de un review destul de bun:

Te-ar mai putea interesa