Lenovo Ideapad Z580Am

Dacă vrei un laptop al anului 2012 care să vină de la un producător consacrat atunci ar trebui să alegi un Lenovo Z580, mai exact un laptop Lenovo IdeaPad Z580Am care este foarte bun și al jocuri. Nu costă prea mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și pe acești bani primești componente cum ar fi un procesor i5 Ivy Bridge, 6GB memorie RAM, hard de un terra și placă video Nvidia GT 630M. Nu vine cu sistem de operare, ci cu acel Free Dos care e un fel de MS DOS.

Poze

Modelul Z580Am arată ca în imaginile de alături și se poate vedea că aspectul e unul caracteristic laptopurilor Lenovo de ultimă generație. Tastatura arată foarte bine și fiind realizată în spirit IBM cred că o să tastați foarte rapid ceea ce doriți. Mărimea notebook-ului e una normală datorită ecranului de 15,6 inci și acest ecran are o rezoluție de tip HD+ care va facilita vizionarea filmelor de tip HD la o calitate mai mult decât decentă.

Din lateral
Din față

Specificaţii tehnice

Laptopul de față vine cu ecran mare care e destul de bun la jocuri și filme, iar procesorul care propulsează acest calculator e unul IvyBridge, adică un i5 3210M. Acest procesor e foarte puternic, iar placa video vine ca o completare pentru acele persoane pasionate de jocuri. E vorba despre un 630M care are 2GB memorie RAM cu un bus pe 128 biți.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine; prețul nu e deloc mare și asta mulțumită faptului că nu vine cu Windows; fiabilitatea sa e crescută și asta pentru că are o garanție standard de 2 ani; e foarte performant și va putea fi folosit cu succes la jocuri sau alte aplicații care necesit foarte multe resurse.
Contra: putea veni cu un procesor i7 și eventual cu un SSD de 60/120 giga.

Concluzie

Ideapad Z580Am este un notebook foarte bun care e la granița între laptop normal și laptop premium. Există și modele pe alte culori, însă la noi doar această culoare – negru (Gunmetal Grey) – se comercializează. Pentru a vă face o părere despre cum arată vă invit să urmăriți preview-ul de alături care e foarte bun. (Nu știu dacă un SSD ar fi prea util deoarece are multă memorie RAM și de aceea nu e neaparat ne voie de un Solid State Drive pentru a accelera lucrurile.)

Te-ar mai putea interesa