Lenovo Ideapad Z580

Laptopul Lenovo Ideapad Z580 e cel mai nou model seria Z care după cum știți se adresează gamerilor. După cum bine știți carcasa sa e una robustă și e normal să fie așa că doar nu e vorba de un model foarte accesibil. Vine în multiple configurații cu Core i5 și Core i7 dar și restul componentelor sunt de ultimă generație – memorie de 1600MHz și placă video GT 635M. Se observă un touchpad mare cu butoane integrate (ca la ultrabookuri), finisaj metalic și rama ecranului e lucioasă. Se observă că e un laptop de tip premium doar după designul său și culoarea aleasă. Modelul cu Core i5 Ideapad Z580 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Lenovo Ideapad Z580 1
Carcasa
Lenovo Ideapad Z580 2
Tastatura

Specificații tehnice

Are un procesor nou ca și Core i5 sau Core i7, dar cel i7 ar fi mai recomandat pentru gaming deoarece e un i7-3632QM de 2.2 GHz. Având în vedere diferența mică de preț, parcă cel cu i7 pare mai avantajos dar ambele sunt IvyBridge deci sunt la fel de eficiente. Ecranul nu e unul FullHD ci doar HD+ care vă permite să jucați jcouri la detalii maxime. Oricum nu văd rostul unui ecran 1080p cu diagonală de 15 inci.

Memoria RAM nu poate fi mărită la 16GB cum e mai nou la alte laptopuri. Însă cred că cei 8GB par suficienți chiar și pentru gamerii înrăiți. Spațiul de stocare e generos și la dimensiunile laptopuri, nu cred că se putea și un SSD. Placa video GT 635M e o placă video nouă care e superioară celei GT 630 (identică cu GT 540M). Dotările laptopului sunt după cum urmează: difuzoare de 3 W, cameră web HD, DVD, card reader, USBuri, audio, HDMI, bluetooth și altele.

Bineînțeles autonomia acestuia nu e prea generoasă chiar dacă are 6 celule și normal să fie așa deoarece configurația e de gaming. Cu ajutorul plăcii video integrată, că doar are tehnologie Optimus, laptopul poate oferi ceva mai multă autonomie.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: configurație destul de nouă, aveți la dispoziție câteva configurații interesante dar nu cu diferențe majore, vine cu Windows 8 etc.

Minusuri: prețul nu e prea atractiv.

Concluzie

Lenovo Ideapad Z580 e un laptop portabil datorită dimensiunilor dar nu e foarte ușor ca alte modele de 15 inci. Se datorează în mare parte configurației și sistemului avansat de răcire. Jos am pus și un clip cu unul destul de similar, poate doar configurația diferă:

Te-ar mai putea interesa