Lenovo IdeaPad Z575AM

Un astfel de laptop Lenovo IdeaPad Z575AM e recomandarea mea pentru cei care caută un laptop de gaming  pentru un buget restrâns. În general cele cu AMD sunt soluția și în special dacă sunt modele APU ca A6 sau A8. Ei bine, pe acesta dar și pe IdeaPad Z575GM vom găsi doar procesoare A6 care după părerea mea sunt la fel de bune ca cele A8 (diferențele sunt nesemnificative). Spre deosebire de acel IdeaPad Z575, acest Z575AM vine și cu placă video dedicată de 1 giga deci are două plăci video AMD (performanțele fiind mai mari). Pentru a simți adevăratele performanțe ale acestuia, aveți nevoie de cel puțin 6 giga de RAM dar 8 giga ar fi de recomandat în special dacă vreți să jucați un joc precum Battlefield 3. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura lui Z575AM
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul e unul A6 Quad-Core model 3400 de 1.4 GHz și cu cache de 4 MB. Acesta face parte din seria APU deci vine cu o placă video integrată în acesta care e similară cu una pe 128 de biți dar care necesită un plus de memorie RAM. Avantajul unui procesor cu frecvență scăzută ar fi că are un consum foarte mic, deci autonomia va fi destul de mare (5 ore). Însă această frecvență poate să crească până la 2.3 GHz cu AMD Turbo Core și acest lucru se întâmplă cel mai mult în jocuri. Ecranul LCD LED VibrantView e unul de 15.6 cu o rezoluție superbă – 768p – deci veți viziona filme HD la o calitate video foarte bună. Chiar dacă pe moment are doar 4 giga de RAM DDR3 acesta poate fi upgradată la 8 giga cu un cost mic deoarece vine cu un slot liber (memoria de 4 fiind dispusă deci doar pe un slot).

Acest Z575AM are un HDD de 750 giga și e unul SATA care e destul de bun. Însă acel upgrade la memoria RAM nu este obligator ca și la alternativa mai sus menționată deoarece acest IdeaPad Z575AM are și o placă video dedicată AMD Radeon HD 6650M de 1 giga (128 de biți). Aceste plăci video vin cu memorie video proprie motiv pentru care nu consumă mai nimic din memoria RAM. La capitolele multimedia și porturi are difuzoare stereo de 4W, unitate DVD, card reader, cameră web de 2 megapixel, VGA, LAN, HDMI, ieșire audio, microfon, eSATA (USB Combo) și trei USBuri 2.0. Are tehnologii de comunicații precum WLAN și bluetooth (ideale pentru internet wireless și transferul de date de pe mobil și invers).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: sistem de operare Free DOS (gratuit), tastatură aerisită (ideală pentru jocuri), carcasă din aluminiu și plastic, securitate Kensington Lock și configurație bună raportată la preț

Minusuri: probabil lipsa USBului 3.0.

Concluzie

Pentru cei pasionați de jocuri și nu numai acest laptop Lenovo IdeaPad Z575AM e o alegere bună dar nu se poate compara cu un Alienware sau RoG care bineînțeles costă mult mai bun. Aceste laptopuri hibrid printre care se află bineînțeles și acest Z575AM sunt bune mai mult pentru o utilizare modică dar și pentru jocuri :).

Te-ar mai putea interesa