Lenovo IdeaPad Z570Am

Acest laptop Lenovo IdeaPad Z570Am e recomandarea mea pentru cei care sunt fani Lenovo și doresc un laptop pentru a juca cele mai recente jocuri. Chiar dacă acesta vine în două configurații eu aș opta pentru varianta mai scump cu vreo 110 de lei deoarece placa video GT 540M e mult mai bună decât GT 520M. Aici mă refer la faptul că GT 540M are 2 GB de memorie video pe 128 de biți pe când GT 520M are 1 GB pe 64 de biți. Iar în rest, vine cu același caracteristici tehnice foarte bune. Design-ul laptopului e unul premium după cum se vede și în clipul postat mai jos. O alternativă la acesta ar fi IdeaPad Y570A care vine cu GT 550M. Eu însă aș opta tot pentru acesta datorită prețului accesibil și al design-ului foarte reușit. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul e unul Intel Core i5-2430M Sandy Bridge de 2.4 GHz și care are un cache de 3 MB și placa video integrată HD Graphics 3000. Ecranul LCD LED de 15.6 inci care are o rezoluție HD+ care face posibilă vizionarea de filme HD. Memoria RAM e de 4 GB la o frecvență maximă de 1333 MHz dar poate fi chiar și extinsă cu un buget mic deoarece are un slot liber. Hardul de pe acest laptop e unul SATA II de 750 GB și are performanțe decente (viteză de rotație de 5400 RPM).

Pe lângă placa video integrată din procesor mai are și una dedicată GT 520M/GT 540M (în funcție de configurația aleasă). Eu însă recomand modelul pe 128 de biți GT 540M și care are și 2 giga de memorie video. Deci diferențele în jocuri se vor vedea de la un model pe 64 la unul 128 în specia în mai multe detalii. La capitolele multimedia, porturi și comunicații are DVD, două difuzoare de 3 W, camera web de 2 MP, cititor de carduri, tehnologie audio SRS Premium Sound, port HDMI, eSATA, patru USBuri 2.0, ieșire audio, LAN, bluetooth și WLAN.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de până la 5 ore în mod Office, cântărește doar 2.6 kilograme, tastatură numerică, Free DOS, HDMI, bluetooth și configurație bună pentru acel preț.

Minusuri: nu are USB 3.0.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad Z570Am e un model recent apărut și spun asta în special datorită configurației. Dar dacă vreți un laptop care să arate bine, să vină cu o configurație decentă pentru jocuri și să nu coste prea mult, acesta e acest model.

Te-ar mai putea interesa