Lenovo IdeaPad Z5070, laptop premium

Lenovo IdeaPad Z5070 e un laptop premium care se adresează celora care vor un model care să arate bine, să fie performant și să nu coste prea mult. Performanța sa e datorată faptului că are procesor i5-4200U, 8GB memorie RAM și un hard de tip SSHD (cu cache de 8 giga). Pentru ca prețul acestui notebook PC să nu fie prea mare s-a optat pentru punerea spre comercializare a unui laptop fără Windows.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Iar, pe acești bani primim un laptop care se descurcă formidabil în orice tip de sarcini, inclusiv în jocuri. Posibilitatea de a rula jocuri noi e datorată în principal faptului că are GT 840M (s-ar părea că există și model cu GT 820M), aceasta e o placă video.

Laptopul
Laptopul

Specificațiile tehnice ale acestui model sunt foarte bune, de la ecran și până la cipuri (că e vorba de cipurile grafice ori de procesor). Procesorul e un i5 Haswell, placa video un GeForce Gt 840M și hardul foarte rapid de 1TB. Nu trebuie să confundați SSHD-ul din acest dispozitiv cu un SSD deoarece primul are memorie temporară care accelerează unele operații frecvente.
Cum ziceam și la început, acest model nu are sistem de operare și de aceea eu aș recomanda Windows 8.1 ori 7.
Ecranul e unul glare de 15 inci, iar cuvântul glare înseamnă că e lucios, deci perfect pentru sarcini multimedia.

Plusurile acestui aparat ar fi costul nu prea mare de achiziție (mie mi se pare unul mic), că arată bine, portabilitatea (greutatea sa e de 2,4 kilograme, iar bateria ține circa 4 ore) și brandul.
Ca minus aș menționa că hardul nu e SSD, că nu au renunțat la unitate optică și că nu are rezoluție Retina (e doar Full HD – 1920×1080 pixeli).

De final pot să zic despre acest aparat că e unul foarte bun pentru cei pasionați de jocuri și care vor un laptop pentru ele, dar și pentru vizionarea filmelor Blu-ray. Hardul incorporat e mult superior unuia normal, dar și inferior unui SSD.

Te-ar mai putea interesa