Lenovo IdeaPad Z380

Acest laptop Lenovo IdeaPad Z380 e unul dintre acele modele care se adresează celor care vor portabilitate, eleganță și performanță. Există două modele pe piață și s-ar putea să mai apară și altele. Fiecare are o altă configurație, însă din cele două vă recomand cel cu alb și placă video dedicată, deoarece arată mai bine și diferența de preț e mică comparativ cu prețul laptopului. Chiar dacă e un model mai mic, rezoluția ecranului e tot una HD+. Se observă că are tastatură cu taste depărtate și touchpad cu butoane integrate. Acest design e tipic ultrabook-urilor chiar dacă nu e unul. IdeaPad Z380 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată pe alb, iar dacă optați pentru cel pe negru, design-ul e același, însă nu va ieși chiar așa în evidență.

Deschis
Capac

Specificații tehnice

Procesorul Core i3 e unul mai nou fiind un 2370M de 2.4 GHz. Se observă că ecranul e mic și anume are o diagonală de 13.3 inci iar rezoluția sa e una HD+. Capacitatea memoriei RAM e de 4GB și e la o frecvență de 1333 MHz. Poate fi mărită la 8GB însă doar dacă considerați necesar acest upgrade. HDD-ul e de 500GB și are 5400 RPM, motiv pentru care e un hard disk modic. Chiar dacă nu e unul de 7200 RPM, e decent pentru utilizare office ți chiar și jocuri.

Are două plăci video: NVIDIA GeForce 610M și cea Intel HD Graphics 3000. Chiar dacă placa integrată nu e prea grozavă, are un consum redus de energie și poate reda fișiere 720p și unele 1080p. Dotările unui astfel de laptop sunt după cum urmează: card reader, cameră web, DVD, difuzoare stereo, HDMI, USBuri 3.0, bluetooth, WLAN, VGA etc. Bateria de 6 celule oferă în jur de 5-6 ore de funcționare în mod economic. Vine cu Free DOS, motiv pentru care ar fi ideal un Windows 7 pe 64 de biți. Chiar și greutatea a avut de suferit datorită dimensiunilor sale – 2kg. Performanțele plăcii video NVIDIA pot fi văzute jos și se observă poate reda acel joc la detalii HIGH:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată bine, poate reda diverse jocuri, puteți viziona filme 1080p, are USB 3.0, bluetooth și un preț acceptabil.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad Z380 e un laptop care merită încercat în special că are configurație nouă, are un aspect plăcut, vine în configurații și culori diferite. Am pus chiar și un clip cu acesta pentru a vedea cât de bine arată pe alb:

Te-ar mai putea interesa