Lenovo IdeaPad Yoga 13

Ultrabookul Lenovo IdeaPad Yoga 13 e unul dintre cele mai interesante gadgeturi pentru utilizare office dar și multimedia. Spun asta deoarece are ecran cu control multi-touch, deci acceptă gesturi care e o caracteristică binevenită având în vedere că are Windows 8. A primit numele de Yoga deoarece ecranul are o deschidere de până la 360 de grade. Astfel, poate fi folosit ca și o tabletă doar că nu e chiar așa de ușoară – 1.5 kg. Vine în diverse culori, însă deosebirile se vor observa doar la capac. Nu știu câți dintre voi vi-l puteți permite deoarece nu e chiar așa de accesibil, dar se pare că există câteva alternative: Asus Vivobook (ecran touch) și Taichi (are două ecrane). IdeaPad Yoga are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Ca ultrabook
Ca ultrabook
Ca tabletă
Ca tabletă

Specificații tehnice

Procesorul e normal să fie unul de tip i3-3217U 1.8 GHz, deoarece are un consum redus de energie și astfel oferă o autonomie mai mare chiar dacă bateria are 4 celule. Ecranul IPS are o rezoluție HD+ ce oferă imagini detaliate și clare din orice unghi. Nu e un ecran obișnuit ci unul senzitiv care acceptă gesturi și astfel interfața sistemului de operare devine mai funcțională. Multitaskingul e excelent cu o memorie de 4GB la 1600 MHz.

Atât aplicațiile cât și Windowsul pornesc instantaneu cu SSDul de 128 de GB. Dacă vă plac filmele, vă recomand un hard extern pe USB 3.0 în special care are un port corespuzător. Chiar dacă are doar o placă video integrată Intel, aceasta e una HD 4000 care oferă performanțe decente chiar și când vine vorba de filme HD sau FullHD. Dotările sale sunt cele obișnuite: difuzoare stereo, card reader, cameră web, USBuri, bluetooth etc.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: se transformă ușor într-o tabletă, ecran multi-touch IPS, nu necesită stand, SSD mare, cameră web HD, până la 7-8 de funcționare etc.

Minusuri: are un preț piperat.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad Yoga e o alegere interesantă și cu care vă veți impresiona prietenii foarte ușor, iar pentru că nu e un Thinkpad, trebuie să aveți griji la tastatura sa când îl folosiți ca tabletă. E un gadget interesant și ideea de ultrabook convertibil mi se pare foarte utilă pentru cei care vor doar să navigheze pe web sau să vizioneze un film. Toate aplicațiile pot fi pornite printr-o atingere de ecran, iar dacă nu aveți încă o tabletă, aceasta e o soluție 2 în 1 reușită.

Te-ar mai putea interesa