Lenovo IdeaPad Yoga 11

Laptopul Lenovo IdeaPad Yoga 11 e un gadget 2 în 1 care din laptop se poate transforma într-o tabletă de 11.6 inci. Deci prețul e ceva mai mare decât cel al laptopurilor cu configurație similară, dar și așa veți economisi bani deoarece veți cumpăra un gadget și nu două. Configurația acestui model cuprinde un procesor Tegra 3, 2GB RAM, 64GB și placa video ULP. Acea placă video e integrată în procesor și e una foarte bună pentru redare 1080p. Sunt câteva modele de la Asus care pot fi considerate alternative la acesta. Ele fac parte din seriile VivoBook și Taichi, una are ecran senzitiv iar a doua oferă două ecrane și configurații cu SSD. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Se observă că în pozele de jos e vorba de modelul pe gri, dar există și unul pe portocaliu care are configurație asemănătoare și prețuri identic.

În mod laptop
În mod laptop
În mod tabletă
În mod tabletă

Specificații tehnice

Procesorul Tegra 3 e cunoscut de pe tabletele și telefoanele cu Android. E un model cu patru nuclee și are o frecvență de 1.3 GHz. Ar fi ideal dacă producătorii ar opta pentru un așa procesor deoarece oferă o autonomie bună laptopului și se descurcă decent i în jocurile 3D. Ecranul multi-touch de 11.6 inci e unul HD de tip LCD LED.

Memoria RAM de 2GB mi se pare suficientă pentru Windows 8 RT, iar memorie internă de 64GB e mai mult decât decentă. Spun asta deoarece e suficientă pentru aplicații și Windows, iar pentru fișierele media, puteți alege un hard disk extern. Pe partea de dotări are porturi USB, cameră web HD, HDMI, baterie de 4 celule, WLAN, bluetooth etc. Chiar dacă acumulatorul are doar 4 celule, oferă peste 10 ore și până la 13 ore de autonomie. Diferă în funcție de setări și aplicațiile utilizate. Poate fi folosit și pentru a juca diverse jocuri dar nu are rost să încercați jocuri complexe care necesită resurse hardware avansate.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de maxim 13 ore (mult peste tabletele obișnuite), are bluetooth, e un gadget 2 în 1, 64GB spațiu intern și construcție robustă.

Minusuri: e destul de scump.

Concluzie

Acest IdeaPad Yoga 11 de la Lenovo e o alternativă bună la modelul Yoga 14 deoarece e mai compact, oferă o configurație similară și ecranul mi se pare suficient de mare pentru navigare în modul tabletă. Bineînțeles și greutatea sa e una redusă și ideală pentru cei care călătoresc – 1.24 kg. Am pus o prezentarea a acestui:

Lasă un comentariu