Lenovo Ideapad Y580

Laptopul Lenovo Ideapad Y580 e o soluție pentru fanii acestui producător care-și doresc performanțe grafice superioare în special că e vorba de un ecran Full HD și o configurație nouă. Pe scurt, vine cu un procesor Core i7, memorie RAM de 8 GB, SSH de 750GB+64GB și o placă video GTX 660M. Chiar dacă aceasta are BUS de 128 de biți, e mai performante decât multe modele pe 192 de biți și se află în clasa 1. Faptul că e de 128 biți, evidențiază că are un consum redus și deci e eficientă (raportul performantă/consum foarte bun). Aceasta se găsește doar pe laptopurile de gaming însă nu se poate compara cu Alienware-uri care au câte una sa două plăci video pe 256 de biți. Ideapad Y580 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul acestuia e unul Core i7-3610QM deci e cel mai nou din seria Ivy Bridge  și vine cu o placă video Intel HD 4000. Acesta vă ajută să obțineți o autonomie mare atunci când nu vizionați filme sau jucați jocuri. Comutarea se face automat prin intermediul tehnologiei Optimus, dar se poate comuta manual din NVIDIA Control Panel. Dar nu știu cât veți folosi cea Intel, având în vedere că placa video dedicată e GTX 660M. Acesta are o memorie video de 2GB pentru a putea sate mai multe detalii. Chiar și memorie RAM e decentă – 8GB la 1600 MHz.

Bineînțeles la o astfel de configurație mi se pare normal ca laptopul să vină cu ecran 1080p și protecție mată. Performanțele sunt asigurate și de SSH care e combinația perfectă între un hard de 750GB și un SSD de 64 GB. Pe SSD ar trebui să instalați aplicații dar și jocuri deoarece vor porni mai rapid. Alte dotările ale sunt cele obișnuite adică unitate DVD, camera web, card reader, difuzoare JBL de 1,5 W fiecare, HDMI, bluetooth, baterie de 6 celule etc.

Ar fi fost interesant dacă nu avea Windows instalat fiind mai accesibil pentru gameri. Cu o astfel de configurație puteți juca jocuri precum Battlefield 3 la detalii maxime și cu siguranță o să facă față unor jocuri care o să apară probabil mai târziu gen Crysis 3:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: placă video ideală pentru un astfel de laptop, autonomie de până la 5 ore în mod economic, SSH etc.

Minusuri: nu are tastatură iluminată.

Concluzie

Acest Lenovo Ideapad Y580 e un laptop de gaming de la acest producător însă nu cred că poate concura cu cele de la Asus (G55 sau G75), deoarece acelea au un sistem de răcire avansat și tastatură iluminată de tip chiclet. Acesta se adresează mai mult celor care vor portabilitate:

4 comentarii la „Lenovo Ideapad Y580”

Lasă un comentariu