Lenovo IdeaPad Y510P, laptop gaming

Lenovo IdeaPad Y510P face parte dintr-o serie destul de performantă – Y. Se adresează celor pasionați de jocuri și nu numai. Spun asta deoarece are o configurație foarte bună și puteți să-l alegeți doar pentru că vă place cum arată. Nu orice laptop arată așa iar tastatura iluminată e o dotare destul de rară. O veți găsi doar la modele mai scumpe ori de tip multimedia/gaming. Există și ultrabookuri în același buget care oferă dotări similare, dar nu se adresează celor pasionați de jocuri. Dacă vi se pare cam scump puteți alege varianta achiziționării sale prin rate ori optați pentru un laptop de tip multimedia.

Poate fi o alternativă la un desktop dacă sunteți o persoană care călătorește. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Are un procesor foarte bun Core i7-4700MQ care e mult superior altor modele iar placa video Intel e destul de bună când doriți o autonomie superioară. Ecranul de 15 inci are o rezoluție 1080p iar unghiurile de vizibilitate sunt ok. Puteți opta să editați, proiectați ori să vizionați filme. La capitolul memorie are 8 GB memorie și un hard generos dar și performant (cu 8GB memorie flash). Deci un hard disk hibrid nu e prezent pe orice laptop și un SSD e ceva mai bun.

Pe lângă acea placă video Intel, GT 750M e superioară deoarece are o memorie dedicată. Are dotări bune pentru un laptop și sunt ceva mai bune decât cele ale unui laptop obișnuit: cameră web HD, USB 3.0, bluetooth, baterie bună etc. Autonomia acelei baterii nu are mare importantă cât timp e un laptop de gaming, iar în timp ce jucați jocuri autonomia scade drastic. Doar în modul office autonomia e ceva mai mare – între 3 și 5 ore. Are doar Free DOS și vă recomand Windows 8.1 sau 7, dar depinde de driverele oferite de producător.

Plusuri: are tastatura iluminată, bluetooth, SSH, ecran FullHD, calitate audio superioară etc.
Minusuri: nu prea e accesibil.

Lenovo IdeaPad Y510P poate oferi o experiență ceva mai bună decât în cazul altor laptopuri datorită tastaturii iluminate, sistemului de răcire, calitate audio superioară și altele. Totuși am remarcat faptul că e destul de greu având în vedere că noile laptopuri sunt tot mai ușoare – 2.7 kg. Jos e un clip cu un model similar și ca la alte serii, există mai multe configurații dar cea de sus e cea mai bună din punctul meu de vedere.

Te-ar mai putea interesa