Lenovo IdeaPad Y510, laptop de gaming cu i7 Haswell

Lenovo IdeaPad Y510 e un laptop din seria Y (dedicată jocurilor) care impresionează prin performanțe datorită configurație noi cu Haswell. Deasemenea aduce și un SSD incorporat, hard disk SATA spațios, 2 plăci video cu bus pe 128 biți și altele. Acele plăci video sunt legate în SLI adică vor lucra împreună pentru a oferi performanțe mai mari. Tastatura e destul de plăcută deoarece e depărtată iar în jurul ei e o suprafață lucioasă. Îl recomand oricărui gamer pasionat de noile apariții, deoarece laptopul face față. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că designul e împrumutat de la ultrabookurile U iar la exterior (în special capacul) parcă seamănă cu un Republic of gamers de la Asus.

Deschis
Deschis
Închis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul i7-4700MQ e cel mai bun model de pe piață pentru o astfel de platformă (deoarece mai există și cele pentru desktopuri). Există și procesoare i5 destul de bune, însă e important ca să fie din generația a 4-a deoarece au un consum mai mic de energie adică autonomia e mai mare. În acest caz e vorba de o autonomie maximă de 5 ore care o puteți obține doar în modul office. Ecranul 1080p e bun deoarece oferă o imagine mai clară și detaliată dar nu cred că vă avantajează cu mult deoarece e de 15 inci.

Memoria RAM e de 8GB și la o frecvență de 1600 MHz, astfel nu e nevoie de un viitor upgrade. Pe lângă acel hard de 1TB, are și un SSD de 24GB pe care vă recomand să-l folosi doar pentru aplicații. Cele două plăci video NVIDIA GT 750M sunt bune deoarece au memorie de 4 GB în total. Apreciez că nu are unitate optică și  apreciez asta deoarece mulți și așa nu o folosesc, ci doar pentru instalarea sistemului de operare. Are Windows preinstalat, deci v-ați luat un gând. Jos am pus un clip cu performanțele plăcii video:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un ecran 1080p, două plăci video bune, are tastatură iluminată (ideală pentru cei ce se joacă ori lucrează pe el seara), procesor de ultimă generație etc.

Minusuri: autonomia poate să scadă foarte mult în jocuri.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad Y510 e o alegere bună dacă nu aveți alte alternative și trebuie să știți că laptopuri cu astfel de procesoare sunt rare, dar pe viitor vom vedea și cu i5, i3 și Pentium. Cele cu i3 și Pentium poate prin septembrie vor fi disponibile.

Lasă un comentariu