Lenovo IdeaPad Y500

Acest laptop Lenovo IdeaPad Y500 e unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming de la acest producător și e primul din seria Y care aduce două plăci video. Bineînțeles, un laptop de gaming al anului 2013 aduce și un ecran FullHD și o configurație cu IvyBridge. E genul de laptop care are un consum mare de energie, care se datorează celor două plăci video și procesorului. Deci trebuie ținut în priză atunci când vă jucați sau folosiți mai des palca video. Acele două GT 650M-uri lucrează în SLI pentru un plus de performanță ca la Alienware-uri. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Design-ul său sugerează că e un laptop pentru jocuri, iar tastatura e iluminată pe roșu și e normal să fie așa deoarece aveți nevoie de ea pe parcursul serii sau nopții (depinde când preferați să vă jucați). Iar culoarea ei e tipică laptopurilor pe negru.

Așa arată
Așa arată
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul său Core i7-3630QM de 2.4 GHz e unul foarte bun și îl găsiți pe multe laptopuri performante. Acesta e însoțit de placa video Intel HD 4000 care o puteți folosi pentru ori de câte ori nu v jucați și vreți autonomie. E utilă chiar și pentru vizionarea de filme, însă pentru că și așa îl țineți în priză acasă, puteți scoate bateria sa. Ecranul Full HD are o diagonală de 15.6 inci și e unul de tip LCD LED. Un așa ecran e util și pentru cei care editează foto sau video, deoarece oferă imagini detaliate și clare.

Memoria instalată de 8GB e una de 1600 MHz care poate fi mărită la 16GB doar prin înlocuirea celei instalate. Nu cred că e cazul deoarece și așa e vorba de un laptop și nu de un desktop, iar rezoluția HD+ e decentă pentru jocuri. Hardul său e unul spațios (1TB) și destul de bun chiar dacă nu e de 7200 RPM.  Plăcile video dedicate sunt GT 650M de 2GB fiecare, aceastea sunt asemănătoare și funcționează în SLI.

Pe partea de dotări are card reader, cameră web HD; bluetooth, HDMI, difuzoare JBL de 3W etc. Autonomia e normal că e de maxim 3 ore că doar e compact și producătorul nu a putu introduce una de 8 celule, cum era normal.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design plăcut și robust, tastatură iluminată, e compact având în vedere că are 2 plăci NVIDIA, are Windows 8, performanțe ridicate etc.

Minusuri: autonomie mică.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad Y500 e un model reușit  care poate concura cu laptopurile RoG de la Asus sau cele Qosmio de la Toshiba. Are un avantaj de luat în considerare, are doar 2.7 kilograme pentru o astfel de configurație.

[youtube CANSMe7relM]

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Lenovo IdeaPad Y500”

  1. Mersi frumos de sfat ,dif nu este foarte mare dar e mai bun y500 deoarece are sli si la ce o sa il folosesc eu are importanta

Comentariile sunt închise.