Lenovo IdeaPad V370A

Un laptop de tip Premium de dimensiuni mici poate fi laptopul Lenovo IdeaPad V370A este un model recent apărut și cu siguranță raportul performanță/preț este foarte bun datorită procesorului i5 Sandy Bridge. Observ că și la cest model s-a optat pentru un design metalic și materiale destul de bune (dure și ușoare). O alternativă de dimensiuni mai mari ar fi IdeaPad V570A. Este o soluție pentru cei care doresc un laptop portabil și performant care să aibe cititor de amprentă pentru securitatea datelor. Singurul punct slab al acestui model IdeaPad V370A ar fi autonomia care este ca și la un laptop clasic. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și veți primi cam ce este mai bun de pe piață la acest preț. Probabil dacă avea o autonomie de 5 ore era un model de elită.

Poze

Capac
Pornit

Specificații tehnice

Procesorul e unul Core i5 de tip 2410M Sandy Bridge carea are tehnologie 32 nm, frecvență de 2.3 GHz și cache de 3 MB. Ecranul LCD este unul de 13.3 inci cu tehnologie LED și vine cu o rezoluție HD+ de 1366 cu 768 pixeli. Frecvența memoriei RAM DDR3 de 4 giga este de 1333 MHz și această memorie poate fi extinsă până la 8 giga.

Hardul e destul de spațios (500 de giga) și este și performant (7200 de RPM). Placa video GeForce 410M e una dedicată ceva mai bună ca 310M și vine cu o memorie video de 1 giga pe 64 de biți. Pentru ca autonomie să fie totuși mare puteți opta pentru cea integrată HD Graphics 3000 care poate face față unor jocuri dar și filmelor Full HD.

La capitolele multimedia, porturi și comunicații Lenovo IdeaPad V370A oferă o unitate DVD, difuzoare stereo de 4 W, cititor de carduri, cameră web de 2 MP, eSATA, microfon, trei USB-uri 2.0, port VGA destinat conectării unui monitor, port HDMI pentru conectarea unui ecran cu intrate HDMI, mufă RJ-45 pentru rețea, ieșire audio pentru căști sau sistem audio și Wi-Fi.

Păreri pro și contra achiziției

E un model de tip Business datorită cititorului de amprentă. Este un model compact datorită dimensiunilor și a configurației. Chiar dacă autonomie nu este una peste medie, oferă un timp de lucru de 3 ore. Nu are sistem de operare (Free DOS), motiv pentru care vine cu un preț mai accesibil.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad V370A se adresează celor care se află mai tot timpul în mișcare și care ar dori un gadget pe care să se joace din când în când un joc.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Lenovo IdeaPad V370A”

  1. Intradevar un model reusit din punct de vedere al designului dar si al configuratiei, ambele combinate fac ca acest laptop sa fie unul foarte reusit. Pot sa spun ca jocuri precum Call of Duty Modern Warfare 2 merg lejer pe acesta dar si Black Ops chiar daca are o placa video pe 64 de biti deoarece e ajutata si de procesorul ultraperformant care e mai rece ca predecesorul. Chiar daca are un ecran mic, imaginea e mai superba ca la unul de 15.6 dar avantajul principal ar fi portabilitatea.

  2. Recunosc ca nu mi-a fost usor cand a trebuit sa aleg un laptop deoarece nu prea ma puteam decide dar la sfatul unui prieten l-am cumparat pe acesta in special ca e expert in domeniul IT. Inainte sa-l iau pe acesta, am vrut ceva portabil dar si performant si daca se poate sa fi si cu 2 ani garantie, deci Acer a cazut din start. Apoi am vrut unul pe cat de ieftin posibil deci sa fie fara sistem de operare Windows, si Sony Vaio o cazut. Avand in vedere ca nu sunt multi producatori care ofera „sublaptopuri” daca le pot numi asa adica sa aibe ecran mai mic de 15 inci (12, 13, 14). Acel prieten mi-a recomandat ca acel laptop sa aibe i5 Sandy Bridge deoarere e mai rece ca vechiul si mult mai bun ca i3-ul deoarece i3 e mai mult hybrid pentru jocuri, sa aibe un design premium, memorie ce poate fi marita pana la 8 pentru orice eventualitate, autonomie amre si daca tot vreau unul portabil deci sa-l iau cu mine, sa aibe si sistem de securizare (cititor de amprenta). Deci Acest model V 370a a ramas singurul pe lista.

  3. Gigi sa stii ca diferenta intre i3 si i5 Sandy Bridge consta doar in turbo boost. Restul sunt povesti. Poti vedea ca asta e singura diferenta de tehnologie si nimic altceva ghici unde, chiar pe site-ul Intel.

Comentariile sunt închise.