Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Lenovo IdeaPad U510, ultrabook multimedia

Lenovo IdeaPad U510 e un ultrabook accesibil și performant de la un producător care are multă experiență în domeniu. Are o configurație multimedia datorită acelei plăci video GT 720M cu chipset NVIDIA. Nu e vorba de o serie prea nouă deoarece procesorul e unul Ivy Bridge și aveți ales de la un Core i3 până la un Core i7. Bineînțeles sunt procesoare cu tehnologie de economisire a energie astfel că autonomia e bună și cu o baterie mai mică. Designul e destul de plăcut dar aș fi apreciat dacă avea un design și mai portabil, fără DVD.

Prețul e atractiv și pentru că nu are sistem de operare preinstalat, are decât Free DOS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Ultrabookul

Ultrabookul

Procesoarele IVy Bridge sunt principalele diferențe între configurații. Spun asta deoarece restul configurației e cam aceeași iar diferențele de preț nu sunt așa de mari. Mă refer la o memorie de 4 GB, placă video Intel HD 4000+GT 720M și hard de 1TB. Ecranul de 15 inci are o rezoluție standard – 1366 cu 768 pixeli. Nu e vorba de unul cu tehnologie multi-touch sau cu panou IPS. Mi-aș fi dorit un ecran mai bun cu panou IPS deoarece cresc unghiurile de vizibilitate.

Placa video GT 720M nu e una foarte performantă dar puteți juca jocuri la detalii medii ori să vizionați conținut media 720p. Are o memorie de 2GB și din numele său puteți verifica faptul că e vorba de o serie nouă – 700M. Dotările sale sunt aceleași ca și la un laptop, dar unele sunt mai bune: cameră web HD, tehnologie audio Dolby Home Theater v4, USB 3.0, HDMI, bluetooth etc. Chiar dacă are doar 3 porturi USB, unul e USB 3.0 iar pentru conectarea unui mouse puteți alege tehnologia bluetooth (doar dacă mouse-ul e unul wireless).

Greutatea sa de 2.2 Kg e perfectă pentru dimensiunile sale, dar se putea și mai bine (comparativ cu alte utrabookuri). Vă recomand Windows 8.1 sau oricare altă versiune de Windows (depinde ce drivere găsiți).

Plusuri: are o greutate redusă (era și mai mică dacă nu avea DVD), USB 3.0, design elegant (precum o carte), hard disk mare și bluetooth.
Minusuri: putea fi mai portabil.

Lenovo IdeaPad U510 e o alegere inteligentă și chiar dacă nu are caracterisitici speciale (tastatură iluminată, touch screen etc), dar la un așa preț nu puteți avea pretenții prea mari. Jos e un clip cu un model similar pentru a vă face o idee despre acest model. Finisajele sunt aceleași indiferent de configurație iar tastatura e destul de plăcută.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu