≡ Meniu

Lenovo IdeaPad U510, ultrabook multimedia

Lenovo IdeaPad U510 e un ultrabook accesibil și performant de la un producător care are multă experiență în domeniu. Are o configurație multimedia datorită acelei plăci video GT 720M cu chipset NVIDIA. Nu e vorba de o serie prea nouă deoarece procesorul e unul Ivy Bridge și aveți ales de la un Core i3 până la un Core i7. Bineînțeles sunt procesoare cu tehnologie de economisire a energie astfel că autonomia e bună și cu o baterie mai mică. Designul e destul de plăcut dar aș fi apreciat dacă avea un design și mai portabil, fără DVD.

Prețul e atractiv și pentru că nu are sistem de operare preinstalat, are decât Free DOS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi .

Ultrabookul

Ultrabookul

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații

Procesoarele IVy Bridge sunt principalele diferențe între configurații. Spun asta deoarece restul configurației e cam aceeași iar diferențele de preț nu sunt așa de mari. Mă refer la o memorie de 4 GB, placă video Intel HD 4000+GT 720M și hard de 1TB. Ecranul de 15 inci are o rezoluție standard – 1366 cu 768 pixeli. Nu e vorba de unul cu tehnologie multi-touch sau cu panou IPS. Mi-aș fi dorit un ecran mai bun cu panou IPS deoarece cresc unghiurile de vizibilitate.

Placa video GT 720M nu e una foarte performantă dar puteți juca jocuri la detalii medii ori să vizionați conținut media 720p. Are o memorie de 2GB și din numele său puteți verifica faptul că e vorba de o serie nouă – 700M. Dotările sale sunt aceleași ca și la un laptop, dar unele sunt mai bune: cameră web HD, tehnologie audio Dolby Home Theater v4, USB 3.0, HDMI, bluetooth etc. Chiar dacă are doar 3 porturi USB, unul e USB 3.0 iar pentru conectarea unui mouse puteți alege tehnologia bluetooth (doar dacă mouse-ul e unul wireless).

Greutatea sa de 2.2 Kg e perfectă pentru dimensiunile sale, dar se putea și mai bine (comparativ cu alte utrabookuri). Vă recomand Windows 8.1 sau oricare altă versiune de Windows (depinde ce drivere găsiți).

Plusuri: are o greutate redusă (era și mai mică dacă nu avea DVD), USB 3.0, design elegant (precum o carte), hard disk mare și bluetooth.
Minusuri: putea fi mai portabil.

Lenovo IdeaPad U510 e o alegere inteligentă și chiar dacă nu are caracterisitici speciale (tastatură iluminată, touch screen etc), dar la un așa preț nu puteți avea pretenții prea mari. Jos e un clip cu un model similar pentru a vă face o idee despre acest model. Finisajele sunt aceleași indiferent de configurație iar tastatura e destul de plăcută.

Click aici pentru mai multe păreri
{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu