Lenovo IdeaPad U510 59-393101, ultrabook accesibil de 15 inci

Lenovo IdeaPad U510 59-393101 e un ultrabook dar poate fi considerat ca fiind chiar și un laptop deoarece nu e chiar așa de subțire. Configurația sa e bună pentru cât costă – Core i3, 1 TB, 4GB și HD 4000. Deci e vorba de o configurație office și nu una care se adresează celor pasionați de jocuri. Îmi place că are o baterie bună iar procesorul e unul cu tehnologie de economisire a energiei (astfel autonomia de lucru e mare). Deasemenea, are Windows 8 preinstalat și nu vă sugerez să-l înlocuiți cu altul deoarece producătorul nu mai oferă drivere pentru sisteme de operare vechi.

După cum am precizat mai sus, mie personal mi se pare accesibil în special că e un ultraportabil. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ultrabookul
Ultrabookul

În general, Lenovo oferă soluții office bune. Procesorul Core i3-3217U e perfect pentru orice aplicație deoarece e performant dar și eficient în același timp. Restul configurației mi se pare acceptabil dacă nu aveți de gând să folosiți aplicații profesionale ori să jucați jocuri. Ecranul e unul HD de 15 inci iar unghiurile de vizibilitate sunt cele clasice, dar pe viitor poate vor exista îmbunătățiri la acest capitol. Oricum e un laptop și-l veți folosi de la apropiere, pentru vizionarea de filme puteți alege un monitor sau TV cu HDMI.

Ca și dotări are: DVD, cameră web, HDMI, LAN, WLAN, bluetooth, card reader etc. Are 3 USBuri însă doar unul e de tip 3.0 care vă recomand să-l folosiți pentru a conecta un hard disk extern sau memorie USB cu interfață similară (viteza de transfer e de 10 ori mai mare decât la 2.0).

Plusuri: are o greutate redusă, autonomie mare – până la 6 ore în mod economic, USB 3.0, HDMI, aspect plăcut, fiabil și ieftin.
Minusuri: nu prea re la acest preț.

Lenovo IdeaPad U510 59-393101 arată cam la fel indiferent de configurație și spun „cam la fel” deoarece există și alte culori. Închis arată precum o carte dar nu e chiar un ultrabook, ci mai degrabă o combinație întru un ultrabook și un laptop. Ar fi bine dacă toți producătorii ar oferi laptopuri mai ușoare și la fel de bine dotate.

Te-ar mai putea interesa