Lenovo IdeaPad U410

Un laptop destul de bun e acest ultrabook Lenovo IdeaPad U410 și față de U310 vine cu un ecran mai mare de 14 inci, 8GB memorie RAM, hard de 750 giga (are și SSD de 32), placă video cu memorie dedicată și o autonomie superioară de 9 ore. Greutatea e una mică de undeva la 1,8 kilograme, iar prețul nu e deloc mare deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Lenovo U410 nu arată cu mult diferit față de modelul U310, iar culoarea e tot albastră, dar mai exact e un Sapphire Blue. Ecranul e unul de 14 inci pe care puteți urmări filme la calitate HD deoarece are rezoluție de tip HD+. Se poate vedea că arată destul de mult cu un Mac, iar acest lucru e datorat și faptului că nu are tastatură numerică.

De aproape
Din lateral

Specificaţii tehnice

IdeaPad U410 vine cu un procesor i5-3317U care e un model Ivy Bridge (deci, din anul 2012) cu voltaj scăzut. Are 4 sau 8 giga de RAM, iar placa video e una dedicată, mai exact un nVidia GeForce 610M care e un cip grafic destul de bun și în jocuri. Normal că fiind vorba de un ultra book vine cu un SSD, dar acesta e utilizat de sistemul de operare și ar fi recomandat să nu copiați și alte lucruri pe el pentru a nu-l umple prea rapid deoarece OS-ul consumă undeva la 20 de giga.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine; e portabil (deoarece bateria ține undeva la 8-9 ore și greutatea e mică); are un preț destul de bun având în vedere că e foarte performant; vine de la un brand renumit și de aceea are o fiabilitate bună, dar și datorită faptului că are o garanție de 2 ani extensibilă la 4; vine cu sistem de operare ceea ce ne arată că vorbim despre un calculator premium.
Contra: SSD-ul putea avea o capacitate de stocare superioară, placa video putea avea 128 biți, iar dacă tastatura era iluminată atunci cred că era mai bine.

Concluzie

Pentru a vă face mai bine o părere despre acest laptop vă recomand clipul de alături care e unul destul de reușit și din acest preview se poate vedea că e destul de mic și de aceea nu e foarte diferit față de un netbook. Ultrabook-urile sunt o combinație între laptop și netbook, iar acest lucru se vede cel mai bine din clipul de mai jos.

Te-ar mai putea interesa