Lenovo IdeaPad U400

A sosit timpul şi pentru Lenovo ca să lanseze laptopuri din segmentul ultrabook. Unul dintre acestea e laptopul Lenovo Ideapad U400 care probabil va fi însoţit şi de modelul U400s, despre care nu se ştiu prea multe. Am ales să scriu despre acesta deoarece dimensiunile sale sunt mai apropiate de cele ale unui laptop clasic -de 15- iar despre modelele U300 şi U300s voi scrie într-o altă zi. Veţi observa că ultrabookurile de la acest producător nu sunt identice cu cele Zenbook UX31 sau Aspire S3. Aici mă refer la faptul că acesta nu are forma unei aripi de avion (văzut din lateral) ci mai degrabă a unei cărţi subţiri. Tastatura dă impresia că ar fi vorba despre un Mackook Air adică e aerisită cu taste rotunjite.

În România vom găsi pentru început doar modelele Lenovo U400 şi U300, iar pe parcurs vor fi disponibile şi modelele cu terminaţia „s”. Îmi place cum arată şi ce configuraţie are în mare dar nu cred că m-ar tenta unul în special datorită preţului. Un astfel de laptop se adresează artiştilor, vedetelor sau pur şi simplu persoanelor care vor să iasă în evidenţă cu un gadget elegant. Având în vedere că aceşti producători sunt noi în acest segment, aceste produse vor avea preţuri pe măsură (trebuie să-şi recupereze investiţia). Poate peste câţiva ani le vom vedea la preţuri mai accesibile şi poate atunci îmi voi lua şi eu unul :). Cel mai ieftin model Lenovo IdeaPad U400 are un preţ de circa 3000-3300 lei, dar în România probabil va fi mai scump.

Poze

Din față
Din lateral

Specificaţii tehnice

U400 vine cu un ecran foarte subţire, evident de 14 inci şi având o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli (HD+) cu un aspect 16 pe 9. Gadgetul vine cu Intel HD Graphics 3000 şi AMD Radeon HD 6470M de 1 GB. Deci acesta e o veste bună pentru cei pasionaţi de jocuri şi nu numai. Acesta vine cu două tipuri de procesoare – i5 şi i7 – iar ambele sunt din a doua generaţie Sandy Bridge şi aici e vorba despre modelele Core i5-2430M şi Core i7-2620M. Spre deosebire de concurenţă, acesta are şi o unitate DVD integrată, cameră web de 1.3 MP dar şi acea placă video dedicată menţionată anterior.

Cât despre hard disk nu pot spune mare lucru deoarece sunt foarte multe variante care vin fie cu SSD fie cu modele SATA de 750 GB sau 1 TB, deci în funcţie de buget şi preferinţe. Are cam toate porturile necesare – 2xUSB 2.0 şi 3.0, ieşire audio şi microfon. Lenovo U400 are conectivitate bluetooth, WLAN şi LAN. Ca şi caracteristici speciale are: touchpad „inteligent”, tastatură cu taste rotunjite şi depărtate pentru o aerisire mai bună a laptopului, două difuzoare de 1 W fiecare cu SRS dar şi altele.

Memoria RAM e de 6 GB (deci are două sloturi) dar s-ar putea să fie şi de 4 GB pentru că şi aşa e destul de scump. Vine cu port HDMI şi nu unul miniHDMI cu găsim la altele.

Având în vedere că e un model Ideapad, are sistem de protecţie activă a sistemului şi antifurt. Mai precis, Lenovo U400 are instalat: Microsoft Office 2010, Windows Live Essentials 2011, Intel Rapid Start Technology (pentru cele care au SSD-uri), iGoogle, Device Active for FastBoot, Microsoft Security Essentials 2.0 etc. Deci are o mulţime de programe care costă destul de mult.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: are carcasă din aluminiu, autonomie de până la 6 ore (media e de 4 ore), cântăreşte undeva la 1.9 kilograme, o grosime de doar 2.2 cm

Minusuri: cică hardurile SATA sunt de 5400 RPM.

Concluzie

Recomand acest Lenovo IdeaPad U400 în locul unui ASUS deoarece vine cu placă video dedicată la acelaşi preţ şi are un design la fel elegant. Jos puteţi vedea diferenţele de mărime între modelele de la acest producător:

Te-ar mai putea interesa