Lenovo IdeaPad U310

Un astfel de ultrabook Lenovo IdeaPad U310 e recomandarea mea pentru cei ce vor un laptop performant, ușor și elegant pentru acei bani. Deci are toate caracteristicile necesare pentru a fi un laptop ultraportabil și de ultimă generație. Aici mă refer și la faptul că are procesor Ivy Bridge în locui celui Sandy Bridge de pe U300. Mari diferențe între actualul și predecesorul său nu veți găsi. Îmi place că s-a renunțat la tastatura numerică și astfel are o tastatura mai aerisită. Touchpadul are butoane incorporate și deasemenea îmi place că e suficient de mare. Aspectul său e unul metalic IdeaPad U310 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
De aproape

Specificații tehnice

Vine cu noul procesor Core i5 care se numește 3317U, variante similare se pot găsi și pe ultrabookurile altor producători. Cât despre ecran, e vorba de unul de 13.3 inci și acest aspect e evident din codul său. Rezoluția sa e una de 1366 cu 768 pixeli iar contrastul e suficient de bun că doar e iluminat LED. Din profil se observă că e foarte subțire și are suficiente porturi. Spre deosebire de modelul de 14 inci, acesta nu are unitate DVD iar față de modelul S are mufă LAN și e mai gros. Oricum S-ul e mai scump doar pentru că e mai subțire (cu câțiva milimetri).

Memoria RAM de 4GB nu poate fi upgradată la mai mult, dar și așa are o frecvență maximă de 1600 MHz. Acest U310 va porni destul de rapid datorită SSD-ului de 32GB. Spațiul de stocare e și el generos, veți beneficia de 500 GB. Intel HD Graphics 4000 e placa video integrată care poate fi găsită doar pe ultimele procesoare și deci e integrată în procesor. Astfel oferă performanțe mai mari dar și un consum redus de energie.

La capitolul multimedia are o cameră web, difuzoare stereo, card reader și tehnologie audio Dolby Home Theater v4. Porturile sale sunt poziționate bine și ele sunt: trei USBuri (din care 2 sunt 3.0), HDMI, LAN, VGA și ieșire audio. Aveți nevoie de router wireless deoarece vine cu tehnologie WLAN dar are chiar și mufă LAN în cazul în care vreți doar prin mufa de rețea. Bateria sa de 3 celule oferă o autonomie de 7 ore însă aceasta poate să difere în funcție de setări. Are o greutate de doar 1.7 kilograme iar sistemul de operare preinstalat e Windows 7 pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, e foarte ușor, robust, funcțional (are multe porturi), SSD, vine în două culori și îmi place foarte mult tastatura și touchpadul.

Minusuri: lipsa plăcii video dedicate (pentru cei care mai „ard” din când în când un joc).

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad U310 e cea mai bună alegere în acest buget în special dacă vă doriți ceva nou și v-ați cam plictisit de laptopurile obișnuite. Am pus un clip cu prezentarea acestuia:

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Lenovo IdeaPad U310”

  1. Recomand acest ultrabook celor care apreciaza calitatea IBM/Lenovo. Autonomia e foarte buna, iar laptopul arata mai mult decat bine. E splendid!

Comentariile sunt închise.