Lenovo IdeaPad U300S

Acest ultrabook Lenovo IdeaPad U300S e varianta slim a lui U300 care bineînțeles prezintă câteva dotări în plus (porturi). Dar și așa, acesta mi se pare mai elegant și arată precum o carte când e închis. Are o carcasă destul de robustă și având în vedere cum arată, e o alternativă perfectă la un Macbook Air chiar dacă nu e chiar așa de subțire. Acesta vine cu o configurație office cu SSD și Core i5, dar dacă ar fi avut Office și Windows, era ceva mai accesibil. E un laptop care l-aș lua la locul de muncă, în călătorii dar și la facultate în special că are 8 ore de autonomie. IdeaPad U300S are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul Core i5 model 2467M de 1.6 GHz e unul foarte bun pentru acest tip de laptop deoarece are un consum mic de energie. Ecranul său de 13.3 inci e unul LCD LED și care are doar o rezoluție HD. Spre deosebire de laptopuri, aceste ultrabookuri nu suportă upgraduri hardware dar și așa nu aveți nevoie de mai mult de 4GB sau de un SSD de 128 GB. Placa video Intel e una integrată care poate reda chiar și 1080p. Deci nu o recomand pentru cei pasionați de jocuri, dar modelul U400 cică vine cu placă video AMD.

Pe partea de multimedia are cameră web, difuzoare stereo de 2 W, card reader și ieșire audio. La astfel de dimensiuni nu putem avea pretenții la prea multe porturi sau dotări (unitate DVD sau bluetooth). Ca porturi are un USB 2.0, un USB 3.0, HDMI, WLAN și 3.5 mm. Chiar dacă bateria sa e una de 4 celule, autonomia de funcționare poate să ajungă chiar și la 8 ore în mod office fără WLAN. Având în vedere că e un laptop de 13 inci, greutatea sa de 1.3 kilograme e decentă și bineînțeles nu vine cu tastatură numerică. Pe partea de software are Windows 7 instalat și Office.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un finisaj din aluminiu, touchpad mare, SSD, procesor Core i5, autonomie mare, Windows 7 Ultimate, pornește foarte rapid etc.

Minusuri: putea fi mai ieftin.

Concluzie

Dacă sunteți în căutarea unui model cu care să ieșiți în evidență dar nu doriți să dați prea mulți bani, acesta ar putea fi o soluție. Spun asta pentru că sunt laptopuri premium cu prețuri de două ori mai mari. Din clipul de mai jos puteți observa că Lenovo IdeaPad U300S poate fi o alternativă perfectă la un Vaio de tip Premium. Jos poate fi văzută o prezentare a sa după acea despachetare:

Te-ar mai putea interesa