Lenovo IdeaPad U300

După cum ştiţi piaţa laptopurilor din segmentul ultrabook e în creştere, iar un model din acest segment despre care a-şi dori să scriu astăzi e acest laptop Lenovo IdeaPad U300. Cu ceva timp în urmă am scris depre modelul IdeaPad U400 care e ceva mai mare decât acesta, dar nu cu mult. Lenovo a prezentat trei modele şi nu două după cum aţi putea crede. Al treilea model e IdeaPad U300s şi probabil să întrebaţi care ar fi diferenţele dintre cele două? Ei bine, modelul cu terminaţia „s” e mai subţire deci e mai scump, nu are mufă LAN şi vine cu un USB 2.0 în minus.

Deci la o anumită distanţă aceste două modele pot fi uşor confundată, dar deosebirile se pot observa din lateral. Ambele vor fi disponibile în trei culori: portocaliu, gri şi argintiu. În România, nu ştiu în culori vor fi disponibile dar pe argintiu cred că i-ar sta cel mai bine. Pe partea de design vom observa şi cunoscuta tastatură aerisită care e destul de bună în special pentru aerisirea laptopului. Are un touchpad destul de mare care e foarte bine realizat şi vă trebuie ceva timp până vă obişnuiţi cu el. Dacă e să discutăm despre configuraţia acestui Lenovo U300 atunci trebuie să precizez că are un procesor din a doua generaţia a lui Intel – Sandy Bridge. Există configuraţii opţionale cu SSD de 64 GB dar pentru ţara noastră s-ar putea să fie doar cu HDD de 1 TB că şi aşa se prognozează a fi peste 3.000 lei.

Poze

Din lateral
Din faţă

Specificaţii tehnice

Ecranul de 13.3 inci e unul HD foarte subţire cu LED. Lenovo U300 e un laptop cu o grosime de numai 18.3 mm şi o greutate de 1.58 kilograme. Acesta poate rula filme HD fără probleme având o placă video integrată cu suport HD – Intel HD Graphics 3000. Acesta o vom găsi pe fiecare model IdeaPad U300 indiferent că alegeţi o configuraţie cu i3-2330M, i5-2430M sau i7-2620M. Capacitatea maximă de memorie RAM e de 4 giga care e la o frecvenţă maximă de 1333 MHz.

Având în vedere dimensiunile, nu vine cu unitate DVD incorporată sau placă video dedicată ca modelul U400. Pe partea de comunicaţii Lenovo U300 are LAN, WLAN şi bluetooth. La capitolul multimedia are două difuzoare stereo de 1 W fiecare, cameră web de 1.3 MP şi tehnologie audio SRS Premium Surround Sound. În partea stângă are interfaţă USB 2.0, mufă combo audio+microfon dar şi un buton OneKey Recovery, iar în partea dreaptă are un USB 2.0, un USB 3.0, HDMI, LAN şi mufă de alimentare. În partea din faţă stânga se pot observa două LED-uri (unul care indică că e pornit iar celălalt autonomia).

Având în vedere că Lenovo IdeaPad U300 e un laptop Office, vine cu Windows 7 Premium instalat. Ca şi caracteristici speciale are: bootare în 16 secunde, unitate DVD externă, Microsoft Office 2010, Adobe Reader dar şi alte programe. Autonomia acestui Lenovo U300 e de maxim 6 ore.

Design-ul său (asemănător cu o carte) vine într-o combinaţie interesantă dintre aluminiu şi plastic (în zona de sprijin a palmelor).

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: design premium, tastatură ergonomică, carcasă din aluminiu, ecran subţire, poate reda filme 720, HDMI, USB 3.0 dar şi altele.

Minusuri: prea mult software instalat (spun asta pentru că aceste programe îi ridică considerabil preţul – cel puţin 500 de lei).

Concluzie

Recunosc că-mi plac laptopurile foarte subţiri dar cui nu i-ar plăcea să aibe un ultrabook ca acest Lenovo U300? Doar că eu aş merge pe varianta U400 deoarece are placă video dedicată şi nu pentru unitatea DVD, deoarece oricum nu o foloseam. Deci putem spune că Lenovo IdeaPad U300 şi U300s sunt variantele Office pe când U400 e varianta multimedia.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Lenovo IdeaPad U300”

  1. Ca minusuri as nota si lipsa unui cititor de carduri si display-ul cu unghiuri mici de vizibilitate!
    Altfel, are o configuratie buna. Pot spune ca se descurca foarte bine pentru munca de birou, pentru activitati business si poate fi practic in calatorii.

Comentariile sunt închise.