Lenovo Ideapad Slim 1-14AST-05, laptop accesibil pentru Școala Online

Sunt laptopuri foarte accesibile care sunt alternative la tablete, în special că vin cu sistem de operare preinstalat. Lenovo Ideapad Slim 1-14AST-05 este un astfel de laptop și se vede din imaginea de prezentare că are un design ultraportabil, iar dimensiunile sunt puțin mai reduse. Cu alte cuvinte, vorbim de un laptop de 14 inci care oferă suficiente detalii, adică are o rezoluție Full HD. Bineînțeles, nu e conceput pentru taskuri dificile, gaming sau multitasking, ci mai degrabă se adresează elevilor care au nevoie de aplicații office și navigare web.

Prețul este corect pentru ce vă oferă în special că aveți Windows licențiat și vorbim de un brand cu experiență în domeniu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Sunt laptopuri cu un hardware mai performant însă pentru un buget ceva mai mare și nu oferă sistemul de operare. Are aceleași dotări ca și un laptop clasic: cameră web, difuzoare, porturi suficiente, un ecran 1080p, o tastatură bine organizată (fără tastate înghesuite), WiFi, bluetooth etc. Îl recomand pentru Școala online și nu aveți cum să dați greș pentru că veți alege un gadget de la un brand cu experiență. Pentru cei pasionați de jocuri recomand consolele de gaming + televizor 4K, iar experiența este mult peste cea oferită de un laptop.

Păreri pro și contra

Chiar dacă discutăm de o serie accesibilă pentru cei care au o limită de buget, aceasta oferă câteva caracteristici interesante. Autonomia este suficient de mare dacă nu solicitați foarte mult hardware-ul, nu setați o luminozitate mare la ecran și nu folosiți internetul. Evident că nu-l veți folosi așa, iar când nu vreți să-l tot încărcați, puteți să-l țineți conectat tot timpul la priză ca și un PC.

Lenovo Ideapad Slim 1-14AST-05 are un hardware nu foarte nou și se vede după tehnologia de fabricație și frecvența memoriei. Spațiul de stocare poate fi extins dacă folosiți un SSD extern și porturile USB 3.1 vor fi de folos, pentru că au o viteză de transfer foarte mare. Dacă aveți nevoie de anumite porturi (exemplu: RJ-45), există adaptoare accesibile care se conectează la portul USB 3.1.

Te-ar mai putea interesa