Lenovo Ideapad S540-15IWL, laptop cu SSD M.2 de 1TB

Lenovo Ideapad S540-15IWL arată bine și oferă o experiență destul de plăcută. Cam toate seriile vin cu un ecran atât de elegant și o tastatură compactă, cea numerică lipsește. Sunt o mulțime de dotări și nu lipsesc nici cele speciale care le vedeam doar pe laptopuri de top – tastatură iluminată și cititor de amprentă. Nu prea recomand laptopuri de gaming în cadrul companiilor deoarece sunt ceva mai gălăgioase și nu sunt atât de portabile.

Laptopurile albastre au fost și vor rămâne soluții elegante care pot fi luate în considerare, pentru că e vorba de o nuanță foarte închisă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele folosite fac parte din aceeași serie, doar că sunt mici diferențe de performanțe. Placa video dedicată e un plus pentru cei care chiar o folosesc și nu mă refer la redare video, ci la programe de editare video, proiectare 3D sau jocuri.

Nu ne putem plânge de spațiu de stocare și multitasking, consider că e de ajuns cât are instalat. E perfect pentru mediul business datorită fiabilității sale și e însoțit de software licențiat.

Păreri pro și contra

Tastatura e plăcută și iluminarea poate fi pornită când se dorește, iar dacă vreți o autonomia mai mare se poate folosi o lampă. Bateria promite multe ore de utilizare, însă depinde și de stilul utilizatorului, iar încărcarea sa e destul de rapidă. Avem o conectivitate superioară și dotări interesante (difuzoare 4W, cameră web HD), iar cablul de rețea chiar nu mai are necesar pentru că are WiFi ac 2×2 (Dual Band). Poate un minus al modelului ar fi ecranul lucios însă e de tip IPS, astfel calitatea imaginii e satisfăcătoare și luminozitatea e mai ridicată la acestea.

Lenovo Ideapad S540-15IWL oferă o construcție realizată în mare parte din aluminiu care e un material solid și ușor. Tot mai puține serii vin cu carcasă din plastic în acest buget, dar eu le-aș evita pentru că aluminiul e plăcut la atingere. Balamalele permit deschiderea la 180 de grade a ecranului pentru ca voi să puteți lucra chiar din picioare pe el.

Te-ar mai putea interesa