Lenovo Ideapad S540-14IML, laptop albastru de 14 inci

Modelul numit Lenovo Ideapad S540-14IML e disponibil în numeroase configurații și pe o culoare premium – Abyss Blue (albastru închis). Arată precum un laptop ultraportabil doar că are un hardware multimedia, adică poate rula conținut divers. Bineînțeles, unele variante pot avea doar placa video integrată și mă refer la cea integrată din procesor numit Intel UHD Graphics. Tastatura e bine evidențiată, tastatele având un contur alb și prin iluminare sunt mai vizibile.

Poate că din poza de jos nu se vede, însă difuzoarele sunt așezate pe lateralul tastaturii pentru o experiență acustică mai plăcută. Puterea lor e ceva mai mare decât la restul – 4W, iar pentru asculta muzică cu bass puteți opta pentru un sistem audio 2.1. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Observ că laptopurile noi nu mai au SSD-uri SATA ci vin cu variante de tip M.2. Acest tip de SSD se montează ușor și poate fi înlocuit oricând dacă vreți unul mult mia mare. Extinderea spațiului de stocare se poate face și cu un hard disc extern dacă nu vreți să umblați în laptop. Chiar dacă placa video NX250 poate rula multe titluri, nu o recomand pentru gaming deoarece laptopul are nevoie de sistem de răcire cu două coolere.

Păreri pro și contra

Pornește rapid, arată bine, e performant, nu costă mult și e fiabil. Sunt multe motive pentru care trebuie să fie prima opțiune însă mai sunt și altele pentru că laptopuri de 14 inci sunt destul de multe. Tastatura are funcție de iluminare pentru a putea lucra în orice condiții pe el, iar cititorul de amprente simplifică autentificarea făcând-o mai sigură. Vine cu o baterie cu 4 celule care oferă o autonomie bună, însă depinde și de cum folosește utilizatorul acest laptop.

Lenovo Ideapad S540-14IML are doar 1.5 kg, iar acest aspect nu e influențat de configurație. Indiferent pentru care veți opta, veți beneficia de aceleași porturi și nu aș putea spune că îi lipsește ceva în acest buget. Bineînțeles, la un preț atât de atractiv nu poate avea și Windows 10 instalat, astfel că trebuie instalat ulterior cu ajutorul unui stick USB.

Te-ar mai putea interesa