Lenovo IdeaPad S300

Acest laptop Lenovo IdeaPad S300 e destul de similar cu U310 însă nu e așa de subțire și robustă. E evident faptul că ecranul măsoară 13 inci (din codul său) iar dimensiunile sale sunt decente pentru a fi modelul ideal. Se observă că tastatura se e una cu taste rotunjite, iar touchpadul e generos cu butoane integrate. Sincer, aș opta pentru acesta sau unul cu ecran mai mare decât pentru un ultrabook, în special că în același preț puteți opta pentru unul cu placă video dedicată și nu office cum e în cazul ultrabookurilor. Prețul mai mare se datorează și sistemului de operare gata instalat – Windows 8. IdeaPad S300 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pe negru
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul are o frecvență mai mică pentru autonomia bateriei de 3 celule să atingă chiar și 5 ore. E un Core i3-2365M de 1.4 GHz care vine și cu o placă video Intel. Însă pentru jocuri, aveți la dispoziția cea AMD – Radeon HD 7450M de 1GB. Acesta nu e una grozavă ci pe 64 de biți, iar memorie de 1GB vă poate fi de folos atunci când doriți să alegeți mai multe setări.

Cât despre ecranul său, v-am precizat sus că e de 13 inci însă rezoluția sa e una HD+ (ideală pentru vizionat filme). Multitaskingul e excelent și nu veți duce lipsă de memorie RAM în timpul jocurilor deoarece are 4GB la 1333 MHz. Nu suportă upgradeuri datorită dimensiunilor reduse, de ceea un model mai mare cu siguranță e mai util pentru cei care sunt mai pretențioși.

Dotările sale sunt următoarele: cameră web HD, difuzoare de 3W, card reader, HDMI, bluetooth, USBuri, LAN, WLAN etc. Deci doar unitatea DVD lipsește care și așa nu prea era utilă în special că lapotpul are deja Windows instalat. Am postat și un clip cu performanțele plăcii AMD:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie maximă de 5 ore, arată foarte bine, Windows 8, configurație multimedia, procesor cu frecvență scăzută etc.

Minusuri: putea fi mai ieftin.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad S300 e un model de laptop mic dar nici prea mic și care oferă posibilitatea rulării unor jocuri la detalii mici sau medii. E bine ca laptop să vină cu o placă video dedicată chiar dacă nu vă considerați gamer, deoarece cu ea puteți reda filme 1080p care poate cea integrată nu merg (în caz că aveți un televizor sau monitor FullHD).

Te-ar mai putea interesa