Lenovo Ideapad S145-15IIL, laptop cu procesor pe 10 nm

Laptopul Lenovo Ideapad S145-15IIL e un ultraportabil interesant cu ecran de 15 inci și configurație modernă. Procesorul e nou și se vede după nume, deoarece nu l-am mai văzut pe alte laptopuri și e conceput special pentru laptopuri. Configurațiile disponibile sunt similare în mare parte, singura diferență o reprezintă procesorul – Core i3 și Core i5. Bineînțeles, fiecare procesor are o altă placă video integrată în utilitatea e aceeași.

Pentru că e atât de subțire, nu mai vedem unitatea DVD și nici portul LAN, dar se poate folosi un adaptor USB la RJ45. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noua generație de componentele de la Intel are tehnologie pe 10 nm, iar placa video e una ceva mai performantă însă nu și pentru gaming. Ecranul are o rezoluție generoasă pentru a viziona ceva mia bine detaliile și nu mai trebuie să măriți imaginea pentru a citi conținutul. Îmi place finisajul gri deoarece dă un plus de eleganță și se potrivește cu rama neagră a ecranului. Puteți lua în calcul pachetul cu geantă și mouse fără fir în caz că vreți să-l folosiți la locul de muncă.

Păreri pro și contra

Avem două medii de stocare diferite, unul oferă mult spațiu de stocare (HDD de 1TB) și celălalt e perfect pentru sistem+aplicații (SSD de 128GB). Noile laptopuri vin cu plăci de bază care suportă SSD de tip M.2 care e într-un format foarte compact. Conectivitatea a rămas la fel de bună chiar dacă e vorba de un design subțire și compact. Aveți un slot liber pentru a pune încă 4GB memorie deoarece unele aplicații rulează mai bine cu 8GB RAM. Această îmbunătățire nu e necesară dacă nu simțiți nevoia și costă destul de puțin. Sistemul audio are o putere mai mare decât poate că nici nu e nevoie să alegeți un alt sistem audio.

Lenovo Ideapad S145-15IIL se adresează firmelor mici și nu numai deoarece are o carcasă solidă, se pot seta diverse parole (BIOS, HDD), TPM 2.0 și tastatura chiclet e cu iluminare. Aș mai recomanda un sistem de operare licențiat pentru că are doar Free DOS.